Избори 2 в 1 догодина

В края на октомври следващата година ще се проведат първите в България избори 2 в 1. Това стана ясно вчера от думите на съпредседателя на ПГ на ГЕРБ и шеф на правната комисия в парламента Искра Фидосова пред БНР, пише Монитор.

Според нея най-вероятно президентските и местните избори, които трябва да се проведат през есента на 2011 година ще бъде най-удачно да се слеят. В парламента вече се работи по текстовете на новия изборен кодекс, като амбицията на управляващите е той да е готов до есента.

Догодина изтича вторият мандат на президента Георги Първанов, който, след като вече няма право да се кандидатира за поста, ще се заеме с граждански проект за алтернативна политика, в който ще е "плеймейкър". Също през 2011 г. трябва да се проведат и избори за кметове и общински съвети в страната.

Очаква се новият изборен кодекс да бъде внесен в Народното събрание в края на месеца, преди лятната ваканция на депутатите. Окончателно трябва да бъде приет около една година преди провеждането на изборите две в едно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини