Dream Theater обявявиха албума „Parasomnia“, слушайте първия сингъл „Night Terror“

Прогресив рок титаните Dream Theater ще издадат шестнадесетия си студиен албум „Parasomnia“ на 7 февруари 2025 г. чрез InsideOut Music. Това е първи албум на групата заедно с барабаниста Майк Портной от 2009 година насам, когато излезе „Black Cloud & Silver Linings“.

Новината за aлбумa идва след скорошното обявяване на турнето, честващо 40-годишнината на групата.

„Parasomnia“ е продуциран от китариста Джон Петручи, с тонрежисьор Джеймс „Jimmy T“ Меслин и миксиран от Анди Снийп. Обложката на албума отново е дело на Хю Сайм, който допринася със своята творческа визия.

От откриващата песен „In The Arms Of Morpheus“ до финалната „The Shadow Man Incident“, Dream Theater се завръщат с колекция от песни, които демонстрират това, което е спечелило на групата лоялни фенове в продължение на четири десетилетия. С продължителност от 71 минути, „Parasomnia“ отвежда слушателя на музикално пътешествие, което е станало синоним на групата от началото на кариерата им.

„Parasomnia“ е термин за нарушаващи съня смущения, включително сомнамбулизъм, сънна парализа и нощни страхове. Песни като „A Broken Man“, „Dead Asleep“, „Midnight Messiah“ и „Bend The Clock“ всички се основават на темите, подсказани от заглавието на албума. Първият сингъл, „Night Terror“, е музикално вълнуващо преживяване, уловено в почти десет минути. Видеоклипа към песента - режисиран от Майк Ленард - вече е достъпен и може да бъде гледан по-долу.


„Parasomnia“ съдържание:

1. In The Arms Of Morpheus (5:22)
2. Night Terror (9:55)
3. A Broken Man (8:30)
4. Dead Asleep (11:06)
5. Midnight Messiah (7:58)
6. Are We Dreaming? (1:28)
7. Bend The Clock (7:24)
8. The Shadow Man Incident (19:32)

Източник: zrock.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини