Козметиката направи Selena Gomez милиардерка

Selena Gomez, която изгради кариера като певица и актриса, вече има и нова роля - тази на милиардерка. 

32-годишната звезда е натрупала състояние на стойност 1,3 милиарда долара според агенция Bloomberg, която в петък добави Gomez към своя списък на милиардерите.

Според информацията богатството на Selena идва главно от компанията ѝ за грим Rare Beauty, която тя основа преди пет години и запазва дял в нея на стойност над 1 милиард долара.

Успехът на марката я прави една от най-младите жени в списъка, които сами са спечелили състоянието си, като в него с такова постижение са също Taylor Swift и Rihanna.

Данните сочат, че марката Rare Beauty, известна с течния руж и оцветителя за устни, които постигнаха огромен успех в социалните мрежи, е реализирала нетни продажби от 400 милиона долара през 12-те месеца до февруари.

Десетки милиони долари Gomez е спечелила и от рекламните си договори с големи модни марки като Louis Vuitton, Coach и Puma. 

За номинирания за „Еми“ сериал с нейно участие „Само убийства в сградата“, който наскоро получи зелена светлина за пети сезон, Gomez е печелила поне по 6 милиона долара на сезон. 

Bloomberg отбелязва, че въпреки екранните и музикалните ѝ успехи, включително номинациите за „Еми“ и „Грами“, тези постижения на звездата имат „скромен“ принос към богатството ѝ.

Gomez е най-следваната жена в Instagram с над 424 милиона последователи - парадоксален успех за звезда, която неведнъж е обсъждала отрицателното въздействие на платформата върху психично ѝ здраве и няколко пъти е деактивирала акаунта си. 

Преди ден Gomez публикува кратък откъс от песента си „Mi Camino“ за новия филм с нейно участие „Emilia Perez“. В коментарите гаджето ѝ Benny Blanco написа:

„Един от най-добрите филми, които някога съм гледал“.

Източник: magic.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини