КАК СЕ СТИГНА ДО ТУК?

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Най-големият упрек, който получавахме от нашите симпатизанти, бе, че не издигнахме кандидат за кмет. Струваше ли всичкото усилие и рискът, който поехме?


Хората, които казват, че изгубихме гласоподаватели по този начин и че липсата на кандидат за кмет ни е коствала 1-2 общински съветника са напълно ПРАВИ. И ние ще продължаваме да се извиняваме на тези, които са се почувствали предадени от това решение. Само че има едно „НО“. И то е следното:


НО ние тази сметка със загубата на гласове и съветници я бяхме направили. И взехме решението с ясното съзнание за този негатив. И тук съвсем логично следват въпросите „Защо?“ и „Струваше ли си?“.

ЗАЩО?

  •     Защото искахме да дадем на Хасково ИСТИНСКИ шанс да се отскубне от смъртносната хватка на ДПС-ГЕРБ, която ни води стремглаво към модела „Кърджали“.
  •     Защото нашето верою като партия е да правим това, което е правилно за хората, дори то да НЕ е в интерес на партията. Показахме го и на национално ниво.
  •     Защото искахме да играем за ПОБЕДА и това беше единствената конфигурация, в която победата бе възможна.


СТРУВАШЕ ЛИ СИ?

  •     Успяхме да се преборим за балотаж, който да не е между старото управление (когато градът реално почна да замира) и сегашното управление (където градът вече е буквално на системно дишане). Дадохме на Хасковлии истински избор за Промяна.
  •     Показахме, че ГЕРБ са напълно безпомощни без ДПС. А когато премахнем контролирания вот (особено от определени „махали“) се оказва, че в Хасково има много повече хора, които искат Промяна, от тези, на които им харесва стабилната бедност.
  •     Обединението помогна за създаването на истинска опозиция в общинския съвет. Опозиция, която НЕ позволи на Добрев и Пеевски да си прокарат схемата с фотоволтаиците.
  •     Ако го нямаше това обединение, надали щяхме да успеем да касираме изборите и сега Хасково да има златната възможност за втори шанс към истинска промяна.


В крайна сметка, на въпроса дали си е струвало, последната дума ще имат Хасковлии тази неделя. Правейки своя избор, обаче, те трябва да са наясно, че само 3-ма общински съветника делят ДПС-ГЕРБ от това да НЯМАТ мнозинство в Общински съвет – Хасково. Всъщност, ПРОПУКВАНЕТО на тази смъртоносна хватка е много близо и зависи само и единствено от едно – да излезнем тази неделя, 23 юни, и да гласуваме!

Нашият призив дори не е да гласувате за нас като „единствена“ алтернатива. НЕ. И може би сме единствените, които могат да го кажат. Гласувайте за всеки, който е доказал, че няма да натисне копчето за ДПС-ГЕРБ. Гласувайте за всеки, който не го е страх да изрича името на коалицията „ДПС-ГЕРБ“. Гласувайте за свободните хора.

Защото и вие сте такива. А Хасково не е тяхно, то си е НАШЕ!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Последни новини