14 септември е Ден на пожарникари и спасители

В деня когато Православната църква почита един от най-големите християнски празници - Кръстовден, професионален празник отбелязват българските пожарникари и спасители.

В този ден равносметка на свършеното през годината прави и екипа на ППБЗН – Първомай.

168 са произшествията, в които са помагали първомайските спасители от началото на годината до сега. Налагало се е да гасят 30 пожара с материални загуби и 112 по-малки пожара. Сред подадените сигнали е имало и един лъжлив. Участвали са два пъти в охрана на събития и са оказвали техническа помощ 17 пъти.

През жътвената кампания са гасили огъня 5 пъти, като в 3 житни блока са унищожени 1005 дка. Помагали са в гасенето на 2 горски пожара, включително и в района на Лъки.

Днес се поставя и началото на седмицата на пожарната безопасност. Утре от 11 часа, пред сградата на ППБЗН - Първомай ще бъде проведено показно занятие, на което са поканени всички желаещи да се запознаят с професията на пожарникаря и спасителя.

14 септември не е просто професионален празник, това е денят посветен на смелите хора, които неведнъж рискувайки живота си спасяват човешки животи и съдби. На всички, избрали тази професия, която носят в сърцата си като свой дълг - поклон и чест!

Бъдете здрави, успешни, безаварийни дежурства и мисии! Нека Бог да ви пази!

Честит празник!

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини