Новини 14 10 2024

  • 00:00, 14 окт 2024 г.
  • 556
  • 0
  • 0
Ще гласуват ли хасковлии на поредните избори?
Хасковлии не са се изморили от поредните избори и имат намерение да гласуват на 27 октомври. Това показа наша репортерска проверка. Според тях обществото е също толкова отговорно за бъдещето на страната, колкото и политиците, а проблемите за решаване са много. Какво още споделиха жителите на областния град, вижте в репортажа.



Заради извънредните избори в с. Студена ще се издават документи и в почивните дни
Извънредно ще работи секторът за издаване на лични документи в Районното управление в Свиленград. Причината е частичните избори за кмет в село Студена. До вота на 20 октомври се стигна, след като предишният управник почина.



Седмица без загинали на пътя отчитат от Пътна полиция – Хасково
Седмица без загинали на пътя отчитат от Пътна полиция – Хасково. За периода 07-13 октомври полицейските служители са установили 1092 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 242 акта и 826 фиша. С електронен фиш са отчетени 858 нарушения. Извършени са 614 проби за употреба на алкохол и наркотични вещества.



Полицията в Смолян отчита ръст на пияни и дрогирани шофьори
Ръст на шофьорите, които карат пияни или след употреба на наркотици
отчитат от Областната дирекция на МВР в Смолян. Само за седмица са
задържани петима души. Сред тях има и водач, арестуван с над 3 промила
алкохол.



Марихуана, скрита около кръста на мъж, откриха на „Капитан Андреево"
Марихуана, скрита около кръста на мъж, откриха митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ на „Капитан Андреево“. Турският гражданин е бил пешеходец.



Частната фирма "Евролаб" си връща сградите на ГП "Капитан Андреево"
Частната фирма „Евролаб“ си връща сградите на Граничен пункт "Капитан Андреево". Това става със заповед на областния управител на Хасково Мехмед Атаман от 3 октомври. За документа научаваме от решение на Върховния административен съд, публикувано на сайта на съдебната институция.



Жителите на три села в област Хасково излязоха на протест заради липсата на вода
Жителите на три села в Хасковска област – Константиново, Поляново и Александрово излязоха на протест. Хората искат цялостна подмяна на компрометиран водопровод, който от години ги оставя без вода. Недоволството бе организирано от Инициативен комитет.
.



Областният управител Мехмед Атаман с ултиматум към ВиК-Хасково за водната криза в региона
След протеста на хората от Константиново, Александрово и Поляново областният управител на Хасково Мехмед Атаман, който е и председател на Вик Асоциацията, се срещна с директора на местното водно дружество и му постави ултиматум до края на годината да се даде решение на проблема с водната криза. Според Атаман анализът на състоянието на ВиК-мрежата в региона е от решаващо значение за планирането на бъдещите инвестиции и за намиране на устойчиви решения за хроничния недостиг на вода.



Три дни изящна класическа музика ще звучи в Хасково
От 18 до 20 октомври в Хасково ще се проведе 49-тото издание на Музикалните дни „Недялка Симеонова“. В трите последователни вечери ценителите на класическата музика ще имат възможността да се насладят на концерти, солисти и произведения, подготвени специално за емблематичното събитие.



Започна реставрацията на къщата музей в село Пчеларово
Започна реставрацията на къщата музей в чернооченското село Пчеларово. След ремонта в нея ще се съхраняват интересни и ценни находки от района.



От ЮЦДП извършиха есенно пръскане на горите срещу процесионка
Южно централно държавно предприятие – Смолян проведе есенно пръскане на горски територии, засегнати от боровата процесионка. Третирането се осъществи от хеликоптер, за да се достигнат засегнатите зони и да се спре разпространението на вредителя.



20 години от освещаването си отпразнува днес църквата „Света Петка“ в хасковското село Войводово
20 години от освещаването си отпразнува днес църквата „Света Петка“ в хасковското село Войводово. По повод храмовия празник водосвет отслужиха трима свещеници. Сред гостите бе и хасковския мюфтия Ерхан Реджеп.



Стартираха Дни на отворените врати в Астрономическата обсерватория и планетариума в Кърджали
В Кърджали стартираха Дни на отворените врати в Астрономическата обсерватория и планетариума „Славей Златев“. Инициативата е част от програмата, посветена на празника на града.




Хасково отново се включи в мащабната кампания "Капачки за бъдеще"
Хасково отново се включи в мащабната кампания „Капачки за бъдеще“, която се проведе в почивните дни. На паркинга до Спортното училище бяха предадени десетки бутилки с капачки и алуминиеви кенчета.



Над 700 участници се включиха във фестивала "С песните на Тодор Кожухаров"
Над 700 участници се включиха в петия национален фолклорен фестивал „С песните на Тодор Кожухаров“. Събитието се проведе в рамките на два дни на сцената на Младежки център – Хасково.



"Саяна Хасково" изхвърли "Локомотив" (Горна Оряховица) от Купа България след дузпи
Драма с дузпи, червен картон и два автогола белязаха двубоя от турнира за купата на страната между отборите на „Саяна Хасково“ и „Локомотив“ (Горна Оряховица). Краен победител от сблъска излязоха домакините от Хасково. В следващия кръг на Купа България червено-белите ще играят срещу елитния „Спартак“ (Варна).



Хасковският ММА боец Лазар Тодев записа нова победа в професионалната си кариера
Хасковският ММА боец Лазар Тодев записа нова победа в професионалната си кариера. Той нокаутира поляка Адам Палаш в Германия. От бойната верига „Oktagon MMA“ потвърдиха, че Тодев е следващ претендент за титлата при най-тежките, която се държи от Хатиф Моейл. 



Баскетболният „Хасково“ победи "Пловдив Мамбас"
Баскетболният „Хасково“ записа втора поредна победа в първенството. Тимът, воден от Янко Желев, се наложи над „Пловдив Мамбас“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 11 10 2024
Новини 11 10 2024
преди 4 дни
Новини 10 10 2024
Новини 10 10 2024
преди 5 дни
Новини 09 10 2024
Новини 09 10 2024
преди 6 дни
Новини 08 10 2024
Новини 08 10 2024
преди 1 седмица
Новини 07 2024
Новини 07 2024
преди 1 седмица
Новини 04 10 2024
Новини 04 10 2024
преди 1 седмица

Последни новини

Последни новини