"Планът Сидеров" - 1000 лв. заплата. Вестниците в неделя

„Труд": Властта си празнува сама

Тържествената церемония по издигане на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в София за вчерашния 3 март премина без инциденти. Но гражданите не я видяха заради драконовските мерки за сигурност.
Хората, довели децата си да видят патриотичния ритуал, трябваше да минат през скенерите на Националната служба за охрана на ъгъла на ул. "Париж" и "Шипка". В резултат на старанията на охраната към 11 часа се образуваха две големи опашки чак до бул. "Цар Освободител". Точно по това време церемонията стартира, но само за пред тв камерите.
Неприятното усещане се засили още повече, когато се разбра, че в разрешената за граждани зона няма видимост към официалната церемония. Службите бяха отредили за хората единствено мястото, от което можеха да виждат гърбовете на гвардейците и платформата за медиите. Огромното пространство откъм храма "Ал. Невски", което в предишни години беше отворено за хората, остана заградено и празно. Две бронирани машини "Sand cat" запушваха достъпа от ул. "Раковски" и също пречеха на гледката.

„Стандарт": "Планът Сидеров" - 1000 лв. заплата

Минимална заплата 1000 лв. и минимална пенсия от 500 лв. Незабавно разваляне на концесиите за златодобив и връщане на печалбата от 3 млрд. евро годишно в български ръце. Това са само част от точките, заложени в плана за "Новия път на България - Сидеров", който беше представен вчера по време на митинга на "Атака" по случай 3 март. В него фигурират още старите искания на Сидеров за незабавно разваляне на договорите с елразпределителите ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН и връщане на печалбата от 1 млрд. евро годишно на българския народ. От партията на Волен Сидеров настояват за нов регламент и състав на митниците и връщане на 2 млрд. евро годишно от контрабанда в полза на цялата нация. "Атака" се обявява за строеж на два нови блока в АЕЦ "Козлодуй", както и за построяване на нова атомна електроцентрала.

„Стандарт": Лошият Цветанов ще уволнява утре

Вицепремиерът Цветан Цветанов ще играе ролята на лошото ченге в кабинета, който ще предложи в понеделник структурни промени, ако някой министър не си е върнал бонуса. Смяна ще застигне и този член на правителството, който не е освободил свой заместник или началник на кабинета, отказал да върне парите. Това става ясно от стенограмата на Министерския съвет от заседанието в сряда. Тогава премиерът Борисов нареди на министрите, заместниците им, началници на кабинети, областни и зам. областни управители да върнат до петък взетите бонуси. Те трябва или да се внесат в специална сметка на БНБ, или да се дарят за лечение на болни деца.

„24 Часа": По 4500 евро за удавен в Охридското езеро

До дни семействата на удавилите се в Охридското езеро 15 българи ще получат по 4500 евро от застраховки, съобщи БНР.
В продължение на няколко месеца роднините преговаряха за изплащането на сумата, полагаща се след сключена застраховка с македонска компания. Всеки от пасажерите на потъналия на 5 септември 2009 г. кораб "Илинден" е имал подобна полица.
Още се търсела възможност обезщетение да плати и фирмата "Германишер Лойд", дала сертификат за годност на кораба.
Миналото лято съдът в Охрид осъди на по 1 г. затвор капитана на кораба Сотир Филевски и служителя на германската фирма Бранко Баич. До няколко седмици трябва да се произнесе и апелативният съд в Битоля.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини