Огромно задръстване на Шипка

Километри преди паметника на Шипка вече се е образувало огромно задръстване.
Полицията спира  шофьорите, желаещи да се доберат до монумента 4 км преди него.

Стотици българи, измежду които малки деца и възрастни хора, вървят пеша, въпреки обилния снеговалеж.

Пътят към Шипка е почти непроходим  за леки автомобили. Въпреки многото свободни места за паркиране отстрани на пътя, хората са принудени да вървят пеша.

Недобре изчистеният път обаче не стана пречка кортежът на вицепремиера Цветан Цветанов да премине по силно заледения участък по пътя към върха.
Наложи се на няколко пъти граждани да бъдат спирани, за да направят място на автомобила, с който се предвижва МВР шефът Цветанов.

Днес България отбелязва 134-ата годишнина от Освобождението си от османско владичество и осъществяването на мечтата на народа ни отново да има своя държава.

На 3 март  през 1878 г. в градчето Сан Стефано край Цариград е подписан мирният договор, по силата на който се възстановява българската държавност. .

Той постановява, че България е автономно васално княжество със свое народно правителство и войска.

Днес в 11.00 ч. пред Паметника на Незнайния воин в столицата ще се състои церемония по издигане на националното знаме и полагане на венец. В тържествената церемония  ще участват президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание  Цецка Цачева, премиерът Бойко Борисов, министърът на отбраната Аню Ангелов и началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов.

В 12.00 ч. ще бъде извършена тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред парадния вход на администрацията на президента.

От 18.30 ч. тази вечер ще се състои тържествена заря-проверка на пл. "Народно  събрание", на която държавният глава ще произнесе слово. Ще присъстват също председателят на парламента и премиерът. В церемонията ще участват военнослужещи от Софийския гарнизон. По-късно президентът Плевнелиев ще даде прием по случай националния празник, в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Честит национален празник, българи!

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини