Жълт код за силен и опасен вятър в 18 области

Жълт код за силен и опасен вятър е обявен в 18 области в страната. Предупреждението е в сила за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково. Облачността ще бъде променлива и на отделни места, главно в Източна България, ще превали слаб дъжд, съобщи синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология на БАН Христо Христов, цитиран от "Фокус".

Максималните температури ще са предимно между 8 и 13 градуса, а над Черноморието ще има разкъсана, предимно значителна облачност.
В планините ще бъде динамично със силен и бурен северозападен вятър и ще е неподходящо за туризъм и за любителите на зимните спортове.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса,  като по-ниски ще бъдат температурите в Стара планина.

В неделя от север ще прониква по-студен въздух и минималните температури ще бъдат по-ниски, от минус 5 до 0 градуса, на места по високите полета и около водните басеини - до минус 7.  Дневните също ще се понижат и ще са от 5 до 10 градуса. Облачността ще бъде незначителна, увеличаваща се от североизток. 

В понеделник и вторник ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от североизток и дневните температури ще бъдат по-ниски, от 2 до 7-8 градуса. Облачността ще бъде значителна, отново ще превалява краткотраен дъжд и сняг, но количествата няма да бъдат съществени.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини