Костов: Арестуван умира в ръцете на властта. Оставка за шефа на ГДБОП

Директорът на ГДБОП Станимир Флоров, който като полицай унижи семейството на убитата Мирослава, направи недопустим ход и затова трябва да му се поиска оставката.

Това заяви пред bTV лидерът на ДСБ и бивш премир Иван Костов.

"Това е непочтено отношение към семейството на убитото момиче, когато казваш, че тя едва ли не съдейства, за да бъдат изнудвани родителите й, като казваш, че е заминала за чужбина през това време ти унижаваш семейството на това момиче. Това е недопустимо", допълни той.

По думите му втората причина, заради която шефът на антимафиотите трябва да си отиде, е самоубийството на единия от двамата задържани за убийството на 18-годишната Мирослава в Перник - 36-годишния Стойчо Стоев-Чочо.

"В момента, в който е арестуван и се претърсва един от обвиняемите, се прави така, че той посяга на живота си успешно. Той умира в ръцете на властта, разбирате ли, това е драматично. Това, че самият премиер иска натривки от ръцете на хората, които са го арестували, това е съвсем скандално, самата власт поражда тези интриги и слухове. Думите на премиера и вътрешния министър в опит да се замаже това нещо, като се поиска извинение от семейството, е абсолютно недопустимо и скандално", категоричен бе Костов.

Той коментира и изказването на Бойко Борисов, с което поиска семейството да се извини за лошото си отношение към полицията. Въпреки че министър-председателят се извини, според синия лидер е абсолютно недопустимо да говори по този начин. "Не може да търсиш сметка от гражданите, когато те са преживели подобно нещо. Иска се извинение от потърпевшо семейство, това е брутално, скандално", заяви още той.

Костов допълни, че са унизени десетки хиляди български граждани, които виждат на какво ниво е устройството на държавата, която стига дотам да кара потърпевшо семейство да се извинява на органите на реда."В настоящия момент и може би в следващите месеци трудно премиерът би могъл да се появи пред голяма група от хора", коментира лидерът на ДСБ.

Вчера Бойко Борисов поднесе официално извинения на близките на убитата Мирослава и се срещна със сестра й Елеонора в Министерски съвет. В Перник пък десетки се събраха на мълчалив протест пред сградата на полицията. Гневът на хората беше предизвикан от факта, че соченият за физически убиец на Мирослава - Марио Любенов – Заека, се оказа с диагноза шизофрения.

Тази сутрин вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че ще има наказания за служителите, допуснали самоубийството на задържания Чочо. Министърът го определи като голям пропуск, но го отдаде на преумората и предоверяването.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини