Цветанов: Развиваш спорта, престъпността намалява

Спортът, и особено масовият спорт, е едно от най-ефективните средства срещу престъпността, каза вътрешният министър Цветан Цветанов в ексклузивно интервю за предаването „Факторът Кошлуков” в националния ефир на TV7. Министърът се включи и в разговора по спортни теми в рубриката „Пред банята”. За изводите си относно масовия спорт той даде пример с Германия, където в провинция Хесен неговият колега ръководи „министерство на вътрешните работи и спорта”. „Логично е – когато развиваш спорта, престъпността намалява”, каза Цветанов.


Самият той е бивш лекоатлет и с носталгия си припомни как преди повече от 20 години децата са били почти масово ангажирани със спортни занимания, а в междублоковите пространства са били изграждани спортни площадки. Моите родители така ни контролираха и бяха спокойни за нас, защото виждаха къде сме и с какво се занимаваме на спортната площадка, разказа Цветанов. Сега той успявал единствено да тича, когато намери време в събота и неделя. Смята обаче, че страната ни има уникална природа и дадености, които биха могли да се използват за развитието на масовия спорт.


Според Цветанов България може да се гордее с истинските си посланици спортисти, които са прославили страната ни и на които той пожела успех и на Олимпиадата в Лондон през лятото на 2012 г.


В спортната рубрика „Пред банята” водещите Иво Райчев и Ники Александров коментираха успеха на Стефка Костадинова, донесъл й олимпийска титла в Атланта през 1996 г., както и две от най-големите фигури в историята на английския клубен футбол – Пол Скоулс и Тиери Анри, които се завърнаха в игра за Манчестър Юнайтед и Арсенал. Водещите не пропуснаха и уникално постижение на Йордан Йовчев, който се класира на шеста поредна олимпиада.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини