Започва стачката в „Мини Марица-изток". Преглед на националния печат

„Труд": Започва стачката в „Мини Марица-изток"

Снощи в 20.00 часа започва ефективна безсрочна стачка в „Мини Марица-изток", съобщи Валентин Вълчев от КНСБ.

След провалените се преговори в петък между синдикатите и ръководството на „Мини Марица-изток" не се постигна споразумение за решаването на исканията на миньорите по нито една от точките от юлското споразумение и те обявиха символична стачка.

„24 Часа": Перник не вярва, че Марио е луд

Няма повдигнато обвинение срещу Марио Любинов, втория задържан за убийството на Мирослава Николова от Перник, научи "24 часа". Според изтоник от разследването той не се е признал за виновен. Задържан е, защото бил посочен от самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо.

"Твърди се, че физическият убиец на Мирослава е именно Марио, а поръчител и организатор е Стойчо", каза източникът.

Марио, по прякор Заека, в момента е в психиатрична клиника в столицата за изследване дали страда от шизофрения. Върнали го там след разпита.

Чрез фейсбук днес се организира протест пред полицията в Перник - хората смятат, че някой съзнателно иска да го изкара луд.

„Монитор": Даваме ви пари и техника, от вас искаме срокове

Давам ви техника и пари, от вас искам срокове, за да знам ще я правим ли магистралата, или ще я спираме. Така кратко резюмира разговора си с археолози край трасето на автомагистрала "Хемус" при Шумен министър-председателят Бойко Борисов.

Той премина по черния път от края на аутобана до бъдещия участък и спря на копките, където учените правят спасителни проучвания. Заедно с премиера бяха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и шефът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

"Новинар": Скинари и противници на Паметника на съветската армия протестират

Привърженици и противници на Паметника на съветската армия в неделя се събраха около него, за да обсъдят доводите си за и против монумента. Въпреки противоположните си позиции не се стигна до сблъсъци между двете страни.

"На мен не ми допада окупатори да имат паметник в чужда държава", коментира Мария Лазарова пред "Нюз.бг".

Иван Георгиев е на противоположното мнение. Той няма нищо против паметника да остане на мястото си, защото според него на никого не пречи.

"Не си правим илюзията, че с един единствен протест ще постигнем нещо", коментира от своя страна и Георги Тюнчуков, член на инициативния комитет, организирал протеста. Той категорично иска демонтира на паметника и преместването му в Музея на социалистическото изкуство.

„Новинар": Първанов: Имаме слабо и неефективно правителство

В момента имаме слабо и неефективно правителство. Това заяви президентът Георги Първанов пред бТВ.

По думите на държавния глава последните две години България е отбелязала спад в развитието си. Основните причини за това били както финансовата криза, така и тази в управлението, която била продиктувана от липсата на идеи.

Първанов посочи още, че сблъсъкът му с премиера Бойко Борисов тепърва предстои, но той ще бъде на политическа, а не на личностна основа. Президентът добави, че от дистанцията на времето осъзнава, че оценката му „слаб" за Борисов като министър-председател се потвърждава, но призна, че той все още е недостижим в общуването си с медиите.

„Стандарт": Капка: Атака не е затворена страница

"Атака" не е затворена страница за мен. Аз съм един от хората, изградили "Атака", и ще работя, докато все още има хора, които вярват в нейната кауза". Това заяви съпругата на Волен Сидеров Капка Георгиева. Тя проговори вчера при изписването на внучката й. Малката Капка, дъщеря на сина й Димитър Стоянов, проплака преди седмица в столична болница.

За взаимоотношенията й с лидера на "Атака" Капка Георгиева заяви, че те нямат никакво значение. "За мен оттук нататък важното е Капка и времето се дели на "преди Капка и след Капка", каза гордата баба. Ще гледам напред и ще започна нов живот, заяви бившата половинка на лидера на "Атака". Тя уточни, че все още не е направила постъпка за развод.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини