БСП: „Тази година беше най-тежката след 1997-ма“

„Тази година е най- тежката след 2007-ма“,  коментира на пресконференция днес депутатът Ангел Найденов. От местната структура на БСП днес направиха анализ на изминалата година.

2011-та беше поредната загубена от България година в рамките на управлението на ГЕРБ, нищо не беше реализирано, а кризата се прехвърли върху гърба на гражданите, коментираха от БСП.

Социалистите посочиха и няколко аргумента. Тази година икономическият ръст беше 0%, въпреки че  прогнозите бяха около 2-3%, коментираха Найденов. По думите му, с 10% са намалели чуждите инвестиции, което е показател за недоверие.

Друг аргумент, който посочиха от БСП, са доходите на българите. „Лекото повишение на минималната работна заплата и минималната пенсия не са основание за позитивна промяна на фона на ръста на цените“, каза Найденов.

Сред основните проблеми на управлението на ГЕРБ според социалистите е здравеопазването и лошото и некачествено законодателство.  Високата безработица също е признак за лошо управление, според БСП . Безработицата доближава 15%  и извежда страната сред първите три с най –висока безработица в ЕС, коментира Найденов.

Изборите тази есен също са били показателни. „Това бяха най-зле организираните избори за тези 20 години“, категорични са от БСП. По думите им изборите са били манипулирани, а всичките невалидни 700 хиляди бюлетини на практика биха формирали трета политическа сила в парламента.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини