БСП призова депутатите на ГЕРБ да гласуват по пернишки

„Призовавам депутатите на ГЕРБ да гласуват по пернишки и така да подкрепят ветото на президента“, каза вчера председателят на областното ръководство на БСП Ненко Темелков.

„Дълбоко неприемлив е този подход на приемане на подобни законопроекти през нощта от страна на ГЕРБ в парламента. Това е принизяване на начина и отношението, което трябва да има народното събрание при подобни проекти“, коментира от своя страна депутатът Ангел Найденов.

По думите му, това са изключително сериозни политически решения, засягащи съдбата на българските граждани. Той изтъкна, че при гласуването ГЕРБ на практика не са взели никакво участие в дебата по законопроекта за бюджета на НЗОК. „Ние имаме 14 предложения, а 6 от тях са приети. Дебатът е продължил 3 часа и 40 минути. От нас има 15 изказвания, а от ГЕРБ 4. Близо 4 пъти по- малко“, каза Найденов.

„Впечатление направи стоицизма на финансовия министър. Нито дума не обели за защита на внесения проект. Можеше поне да коментира критиките от страна на опозицията и на всички други парламентарни групи. Това е абсолютно неприемливо от страна на финансов министър относно бюджета на страната“, допълни той.

Оценката на БСП за бюджета на страната за 2012 година е, че това е поредният бюджет на социалната зима.

„В този бюджет няма тенденция на икономически растеж, а на засилване на безработицата“, коментира Найденов и допълни:“НСИ отчита увеличение на средната работна заплата. Но от къде идва това при положение, че няма мерки за това. Причината е повишаването на безработицата, защото отпадат хората с ниски заплати и така механично се повишава средната заплата“.

От групата на БСП са предложили и няколко мерки за по-активна социална политика, за науката и подпомагане на общините.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини