ЕПУ с нов ректор

Доц. д-р Борислав Борисов е новият ректор на Европейския политехнически университет в Перник, стана ясно днес.

Борисов е икономист. 54-годишният ректор на ЕПУ е роден е в Свищов, работил е във Варна.

Придобил е научната си степен и академична длъжност  в стопанска академия в Свищов, преподавал е в Икономическия и Техническия университет във Варна, както и в международно висше училище в Ботевград.

„Свързан съм обаче доста и с практиката. Моите интереси са в областта на публичната администрация и публичните финанси“, каза той . от 2007-ма до 2010-та година е бил заместник-кмет по финанси в Община Варна. Преди това е бил  старши експерт в комисията по местно самоуправление и регионална политика на Народното събрание. Бил е председател на общинския съвет в град Свищов. . Специализирал е в САЩ и Германия. „Мисля, че имам познания в областта на местното самоуправление и регионалната политика. Всичко това ми дава основание да смятам, че опитът ми ще ми даде шанс да се справя с управлението на университета, за да заеме той подобаващото си място в ЕС“, каза още Борисов.

Специален гост на тържеството по случай празника на студентите- 8-ми декември, беше Юлиана Николова от кабинета на Бойко Борисов.

„Мислете за деня след 8-ми декември, мислете в перспектива, за това да имате визия.В деня след партито мислете за бъдещето си, защото то е във вашите ръце“, каза Николова пред студентите от ЕПУ.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини