Обединената десница и Лидер подкрепиха ГЕРБ

Подкрепа за ГЕРБ и Ирена Соколова обявиха днес Обединена десница и ПП Лидер.

Общинската организация на СДС е взела решение да подкрепи кандидатът за кмет на Перник Ирена Соколова, кандидатът за кмет на Изток Ивайло Иванов, както и кандидатите за населени места на ГЕРБ.

„ГЕРБ и СДС са създадени на основата на антикомунизма, затова ние нямаме вариант да подкрепим БСП“, заявиха от десницата. Според тях изборите са били успешни за демократите.

НДСВ също се обяви в подкрепа на Соколова. Причините, които посочиха бяха, че са дясноцентристка партия, но и като граждани, които са заинтересовани да има промяна в управлението на града. За президент от НДСВ  призоваха симпатизантите си да гласуват по съвест.

От своя страна Ирена Соколова благодари за поканата и подкрепата от страна на десницата.

„Тя е по-достойният кандидат, тъй като има кураж и воля. Тя е млада, а старите трябва да отстъпят вече“,  коментира кандидатът за кмет на сините Николай Драгомиров.

Малко по-късно своята подкрепа за Соколова обявиха и от ПП Лидер.

„Направихме анализ на ситуацията и решихме, че според нас най-рационално е Ирена Соколова да стане кмет на Перник“, коментира областният координатор на Лидер Михаил Алексиев.

Лидер подкрепя и кандидатурата за президент на Росен Плевнелиев.  „Към него имам и лични симпатии, тъй като го познавам още от 1998-ма година, когато и двамата бяхме в Германия“. Допълни Алексиев.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини