Димитър Огнянов: „За мен гласуваха хората с чиста съвест и чест“

„За мен гласувах а хората с чиста съвест и чест. И аз много им благодаря, че ме подкрепиха“, каза на пресконференция днес кандидат-кметът от РЗС Димитър Огнянов.

„Призовавам хората, които ми повярваха да гласуват за Росица Янакиева в неделя“, каза още Огнянов. По думите му, Янакиева е най-подготвена и има характер и самообладание. „Тя има силна управленска школовка, а на фона на този общински съвет ситуацията ще е изострена и сложна и тя ще може да я овладее“, допълни Огнянов.

Според него подреждането на общинския съвет е възмутително. „Тук се извърши криминална революция. Нахълтаха хора през задния вход, без никой да ги познава. Те са безименни и безсловесни , а това е страшно“, коментира той.

По думите му, с този общински съвет Перник ще изпадне в нова криза на безсъвестността. „Ще стане заложник на лични интересни, стигащи до криминални прояви. Дано не съм лош пророк“, допълни той.

Според него изборите в Перник са преминали под невероятно озлобление. „Спортист съм и знам да пазя хладнокръвие и очаквах това да е състезание, но то беше свирепа битка. Но аз съм победител“, каза Огнянов и допълни, че е надвил, именно защото е победил злобата.

Затова поздрави и другия кандидат-кмет – Ирена Соколова. „Тя издържа борбата с енергия и ентусиазъм, но все пак е по- неопитна“, коментира Огнянов. По думите му, опитът , който е добила Соколова с тези избори е безценен и затова след няколко години тя може да бъде достоен кмет.

„Трудно ми е да правя сравнение с предишните избори, но аналогията с тях е , че такива избиратели с чиста съвест тогава не е имало. Така че от оптимистичната страна сега има такива избиратели и  те гласуваха за мен. Да, доволен съм, защото това е успех на чистата съвест“, каза още кандидатът на РЗС.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини