Простреляха младеж пред Народния театър

24-годишен младеж бе прострелян през изминалата нощ пред сградата на Народния театър. Извършителят, който е криминално проявен, е задържан от столичното Първо РПУ.

С постановление на прокуратурата П.Н. (31г.) е привлечен в качеството на обвиняем и мярката му за задържане е удължена на 72 часа.

Към 04.33 часа вчера бил получен сигнал, че пред сградата на театъра лежи младеж в безпомощно състояние. Пристигналият на място екип установил самоличността му - 24-годишен столичанин. Младежът бил с огнестрелна рана в областта на гърба, веднага е откаран в болница, където лекарите все още се борят за живота му.

Светкавично били организирани заградителни действия в района, където служителите на реда попаднали на тримата криминално проявени П.Н., Т.А. и А.Т. В хода на разследването е установено, че физически извършител на опита за убийство е П.Н. от София.

Намерено и иззето е оръжието - газов пистолет, с което той е стрелял. Справка в регистрите на полицията посочва, че единият от задържаните - Т.А., е жител на силистренското село Посев и пребивава на територията на столицата без постоянен адрес.

Материалите са докладвани в СГП. П.Н. е привлечен в качеството на обвиняем и му е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 ч. След разпит двамата му познати са освободени от полицейския арест.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини