И захарчето на ГЕРБ не е против купуването на гласове

Захарчето, което раздава ПП ГЕРБ като агитационен материал в Перник, също не отговаря на изискванията за съдържащия се надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление“, забеляза perunik.

По-рано без този призив се оказа и опаковката на другото сладко изкушение на ГЕРБ- бонбонът.

Напомняме, че чл. 134 ал. 2 от Изборния кодекс гласи: „Всеки агитационен материал съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и е разположена в обособено поле. В аудио- и аудио-визуалните материали тази информация се съдържа като недвусмислено и разбираемо послание.”

Така и захарчето, и бонбонът се оказват нарушение на кодекса. Но нарушенията в агитационните материали на ГЕРБ не спират до тук.

Без призива е и знаменцето, което привържениците на ГЕРБ раздават на перничани. А то също е агитационен материал. Кандидатът за кмет Вихрен Матев подаде жалба в ОИК и за нарушението на кодекса и при флагчето.  „Агитационният материал се съхранява в офисите на ПП „ГЕРБ“. Той се раздава по време на предизборните мероприятия на партията и от „шатрите” на ПП „ГЕРБ”“, пише кандидат-кметът в жалбата си до комисията.

Жалба той е подал и във връзка със същото нарушение във вестника, който издава ГЕРБ покрай изборите. Материалът не отговаря на изискванията на чл. 134 ал. 2 от Изборния кодекс поради факта, че съдържащия се на лицевата му страна надпис, предупреждаващ, че купуването и продаването на гласове е престъпление, е с по-малки размери от изискваните.

Следващата жалба в ОИК ще бъде и за захарчето на ГЕРБ.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини