Какво обедини враждуващите фенове в „Пряка демокрация“

Сн. ТV7

Изданието на "Пряка демокрация" от понеделник, 3 октомври, потърси отговор на наболели покрай събитията в с. Катуница и последвалите ги размирици в цялата страна въпроси: Какво обедини разярените съперници от стадионите на площада под тепетата? и Бунт в чаша вода или истинска социална революция?. Темите в предаването бяха: Обединени на площада, Око за око и Българи-юнаци с погрешни знаци.

В живото предаване на Стойчо Керев, което се излъчва в праймтайма на националната TV7 всеки понеделник, сряда и петък, емоционално сблъскаха мнения Божидар Божилов от фен клуба на ФК "Ботев", Пламен Димитров - координатор на протестите в София от БНС, и Фикрет Сепетчи - съмишленик на фондация "Рома-Пловдив". Буквално часове преди старта на „Пряка демокрация“ футболната агитка на ФК „Локомотив Пд“ отказа да вземе участие в дискусията.

В студиото Божидар Божилов от фен клуба на ФК "Ботев" коментира, че държавата е дотолкова затънала, че момчетата от два от най-непримиримите футболни лагера в страната - тези на "Ботев" и "Локомотив Пд" се обединяват зад обща кауза. "Казузата е България, защото преди всичко сме българи, а не фенове," сподели Божилов.

Фикрет Сепетчи - съмишленик на фондация "Рома-Пловдив" опонира, че не одобрява протестите в страната и призова хората да допринесат за намаляване на напрежението и толерантност сред различните обществени групи.

Пламен Димитров - координатор на протестите в София от БНС, настоя, че събитията в Катуница и последвалите ги протести са обединили не само футболните фенове, но и цялата българска младеж – осъзната и национална. Той уточни, че размириците и протестите не са насочени срещу ромския етнос, а срещу прогнилата политическа класа в България, която позволява и е оставила напълно свободно криминалната част от ромите да малтретира и тероризира населението на България.

 „Пряка демокрация“ със Стойчо Керев всеки понеделник, сряда и петък  в 19:45 ч.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини