Волен си поиска МВР. Преглед на националния печат

„Новинар": Плевнелиев и Калфин на балотаж

Кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев ще спечели изборите на втори тур срещу претендента на БСП Ивайло Калфин. Това показват данните от последното проучване на Центъра за анализи и маркетинг. Очакванията са до урните да стигнат по-малко от 50 процента от избирателите в списъците. "Мъртвите души" в тях са не повече от 200 000 - 300 000, смята Юлий Павлов. Според данните за Плевнелиев вота си биха дали 30,8 на сто от избирателите, което няма да бъде достатъчно за победа още на първи тур. За неговия опонент от БСП Ивайло Калфин биха гласували 16,1%. Независимата Меглена Кунева остава едва трета в предпочитанията на българите с 9,8 на сто.

„Дума": Волен си поиска МВР

След като вдигна скандал на две телевизии и изсипа куп обиди към журналисти и депутати, Волен Сидеров в прав текст поиска вчера властта в МВР. Лидерът на "Атака" обяви в ефир, че е време ГЕРБ да му се отплатят за две години безрезервна подкрепа. Само националистите можели да се справят със ситуацията в страната и затова "Атака" трябвало да получи поста министър на вътрешните работи.

Сидеров се появи последователно в сутрешните блокове на БНТ и БТВ, като в частната телевизия нахлу неканен и изгони останалите гости от студиото. Националистът бе напълно изоставил възпитаното поведение, навсякъде се държеше арогантно, крещеше и размахваще пръст. Към водещата в националната телевизия Волен постоянно отправяше упреци, прекъсваше я и й казваше какви въпроси да задава. Обвини медиите, че не му дават думата и го цензурират и заради това той не можел нормално да провежда предизборната си кампания за президент.

„Труд": Режат ухо на "недосегаем"

Наказателна бригада осакати краката и клъцна дясното ухо на бизнесмен, задържан за кратко през юни при операция "Недосегаемите" срещу банда дедесари.

42-годишният Васил Лазаров бил нападнат към 21,30 ч в сряда на улица "Неофит Бозвели" в софийския кв. "Сухата река". Биячите го подхванали с ритници между 15-и блок и 143-то СОУ. После извадили ножове и плъзнали остриетата по двата му крака, тялото и по лицето. Почти отрязали ухото му, срязали ахилесовите му сухожилия и го оставили да лежи окървавен.

„Труд": Нямало данни за прокурорски чадър над Кирил Рашков

Няма данни, който да говорят, че над Кирил Рашков, известен като Цар Киро, има политически или прокурорски чадър, обяви днес главният прокурор Борис Велчев пред журналисти.

По думите му сравнително малко били преписките срещу него, а само една е прекратена. „Не зная защо това трябва да се квалифицира като чадър", коментира Велчев.

Според обвинител номер едно Рашков пораждал много въпроси, но не бил единствен, като в много български градове имало хора, не от ромски произход, с висок стандарт на живот, които не плащали данъци.

„24 Часа": КНСБ иска 2/3 от заплатата да е твърда, а 1/3 - бонус

В Кодекса на труда да се запише, че само 1/3 от трудовото възнаграждение може да бъде плаващо и под форма на различни бонуси, а 2/3 да са твърда част, поиска вчера КНСБ. Такава е и европейската практика, а у нас има случаи, в които 80% са пари, които дори не зависят от креативността и трудолюбието на работника, а от външни пазарни и финансови показатели, каза президентът на синдиката Пламен Димитров.

В наредба е казано, че в договора при назначаване се записва твърдата заплата за определено работно място с конкретни изисквания за образование и опит. Бонусът за личен принос трябва да е отделно, каза Асия Гонева, изпълнителен секретар. Масово обаче фирмите не спазвали наредбата. Затова трябвало да се запише в Кодекса на труда.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини