Яне заплаши: Оставка на Цветанов или започваме масови протести!

България стана по безпрецедентен начин лош пример в целия свят и това, което се разигра след Катуница, предстои да ескалира, каза Яне Янев, председател на РЗС в сутрешния блок на БТВ, предаде КРОСС.

Според него има предварително разработен сценарий на МВР, защото след излизането на Цветан Цветанов в отпуск се случиха всички тези размирици.

Янев е категоричен, че Цветан Цветанов на тези избори залага на ромски босове, защото изборите за ГЕРБ са изключително тежки. Вътрешният министър, според лидера на РЗС е заставил ромските босове да служат на МВР и ГЕРБ под натиск.

Според анализи на РЗС, МВР е направило разработки за ромските босове, защото иска да държи ромите в ръцете си.

Всичко това, което се случва в страната, минава всякаква граница на търпимост и РЗС категорично иска Бойко Борисов да се освободи Цветан Цветанов.

Янев каза още, че Цветанов не спира да говори за случващото се след Катуница, а в момента не е министър - „той или е в отпуск, или е министър на вътрешните работи".

Ако Цветанов в рамките на близките дни не подаде оставка, РЗС ще започне протестни действия, докато той не бъде премахнат.

Яне Янев призова парламента да спре да работи, защото в момента със своето празнословие само "прави поразии".

Янев определи като абсурдни изказванията като "Циганите на сапун, турците под ножа". Част от ромското съсловие дори е жертва на случващото се, заяви той. Мисля, че за ДПС последствията не са толкова много, това по-скоро ги обединява. Това е спонтанен, всенароден гняв, самородно явление. Дори и някой да се опитва да надъхва хората, не може да извлече от това политически дивиденти, каза още той.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини