Перник ще е домакин на открития шампионат по парапланеризъм

Перник ще бъде домакин на открития шампионат на България по парапланеризъм, който ще се проведе от 9-ти до 11-ти септември.

Състезатели и любители на авио спорта ще се съберат на обичайното място - хълма при село Расник. Това издание на открития шампионат по парапланеризъм 2011 -та е юбилейно - ще се открие за 10 – ти път. Очаква се да участват състезатели от редица Балкански държави, както и световният шампион Антон Фройшак. Надпреварата е отворена за всички организации и Държави членки на FAI, които могат да изпратят, какъвто решат брой пилоти.

Записването на участниците ще започне на девети - петък, тъй като няма традиция да се подават заявления по – рано. Екипът който ще ръководи надпреварата е в състав: директор на състезанието Венелин Стайков, главен съдия Ивайло Богомилов, съдия на турнира Румен Тодоров, съдия на старта Веселин Живков. В случай, че ветровете не духат в правилната посока и метереологичните условия не са подходящи полетите ще са във сило Витановци. Парапларистите ще преминат през максимум 6 завършени, пълни рунда за определеното време.

Минимумът от завършени полети , за да бъде зачетено състезанието е 2. При оценяването индивидуалните резултати ще бъдат сбор от всички резултати, постигнати от съответния състезател. Когато бъдат завършени 5 или повече рунда, най-лошото приземяване се изважда

Източник: ТВ Кракра

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини