Първата за страната Районна устройствена схема бе приета в Пловдив

Първата за страната Районна устройствена схема на група общини бе приета в Пловдив, съобщиха от Областната управа.

Документът е стратегически и ще бъде основа за развитието на пет общини на базата на взаимодействие и партньорство. Това са Пловдив, Родопи, Марица, Куклен и Садово. Целта е създаването му да допринесе за социално-икономическото развитие, подобряването на инвестиционната среда и инфраструктурата, ефективно усвояване на средствата от европрограмите, опазване на околната среда.

Схемата съдържа анализ на състоянието, прогнози по сектори и стратегически насоки за развитие. В него място намират големи и важни за региона проекти като водоснабдяването от каскада "Въча", удвояването на пътя Пловдив - Асеновград и на съществуващото Околовръстно шосе на Пловдив, изграждането на югоизточния обходен път и други.

В срок от една седмица всички заинтересувани страни трябва да представят писмени становища и предложения по "Правила за приложение на РУС" и "Програма за реализация на РУС до 2013 г.", след което те ще бъдат обсъдени и гласувани от комисия, назначена със заповед на Областния управител инж. Иван Тотев.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини