"Лукойл" разблокира керосина от резерва

"Лукойл Нефтохим" Бургас разблокира количества авиационно гориво от Държавния резерв.

Заповедта за разблокиране е получена вчера в "Лукойл Нефтохим". От дружеството поясниха, че всички възложени за съхраняване и опазване количества са в наличност и започва незабавна подготовка и провеждане на всички процедури, за да стигне горивото максимално бързо до българските летища.

Припомняме, държавата освободи 1800 тона гориво от държавния резерв, които трябва да стигнат за седмица.

В петък беше създаден кризисен щаб от министри, зам.-министри и шефове на агенции, който да контролира доставките на горива за потребителите в страната. Вчера „Лукойл" спря доставките на БДЖ заради неизплатени задължения.

Проблеми с автомобилните горива не съществуват, всички сме се концентрирали върху керосина. Основният ангажимент да се справи със ситуацията е на "Лукойл авиейшън". Техен проблем е откъде ще доставят гориво за самолетите - на пазара горива има, това заяви по-рано днес икономическият министър Трайчо Трайков.

Междувременно от синдиката на нефтохимиците предупредиха, че работниците в рафинерията са в стачна готовност. Те поискаха премиерът Бойко Борисов лично да се запознае с техния проблем и обвиниха Трайчо Трайков, че разсъждава младежки.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини