Украински автобус се обърна край Варна, загина жена

Автобус с украински туристи, сред които е имало и много деца, се обърна на пътя Бургас-Варна на около 3 км от Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР. 8 души са ранени, и въпреки усилията на лекарите, една жена е починала.

Катастрофата е станала около 18 часа в сряда. В украинския автобус са пътували близо 40 деца и възрастни, които са почивали в Несебър, Слънчев бряг и Обзор и днес е бил последният им ден в България, съобщиха БНТ и bTV. Те трябвало да пристигнат във Варна, откъдето да отпътуват за Украйна.

Директорът на Областната дирекция на МВР комисар Димитър Димитров заяви, че се работи по няколко версии за причините за катастрофата, включително техническа неизправност на возилото. Автобусът е имал трима шофьори. 35-годишна жена бе откарана в тежко състояние в МБАЛ "Св. Анна" с опасност за живота, предаде Дарик радио. Въпреки усилията на лекарите обаче жената е починала в реанимацията, съобщи д-р Мая Рашева, цитирана от БЛИЦ.

Украинката, която е била с тежка черепно-мозъчна травма, е пътувала със съпруга си и е седяла точно зад шофьора. В болницата са приети още седем ранени - пет деца и двама възрастни. Според лекарите животът им е вън от опасност. Те са получили различни охлузвания и фрактури. Прокуратурата във Варна образува досъдебно производство за катастрофата, предаде БНР.

По предварителна информация тестът е показал, че шофьорът не е употребил алкохол.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини