Осем пияни шофьори засечени в Пловдивско само за уикенд

Снимка: snews.bg

Осем нетрезви шофьори бяха заловени само за 2 дни при специализирана полицейска операция в Пловдивско, съобщава пресцентърът на Областната дирекция на МВР.

Шампион по „геройство” да обърне N-броя чаши с „твърдо гориво” и да сграбчи  волана без никакви признаци за наличие на съвест е 31-годишен мъж от Йоаким Груево. Около полунощ вчера той бил спрян за проверка в Стамболийски. Дрегерът показал, че се носел с Фолксвген-а си по улиците на града с 2,61 промила. Най-общо казано това се равнява на около половин литър твърд концентрат.

Също вчера към 4 ч. в Хисаря на бул. „Иван Вазов” е заловен И.П. на 26 г. И той управлявал Фолксваген порядъчно наквасен с малко нас 2 промила.

Отново по това време в Калояново е задържан Л.Д. на 47 г. Мъжът шофирал Фиат Браво с 1,75 промила.

Със „скромните” 1,21 промила е бил зад кормилото пловдивчанинът Л.К. на 47 г., спрян с автомобил ВАЗ за проверка в село Труд.

Както съобщихме вчера, около 4 ч., и в Асеновград е заловен шофьор, употребил алкохол. Реното на 35-годишния пловдивчанин А.Р. било спряно на ул. „Цар Иван Асен”. Установено е, че е карал с 1,75 промила.

В събота преди разсъмване на кръстовището на улиците „Цар Симеон” и „Петко Събев” в Карлово е хванат да шофира след солидна почерпка С.Д. на 25 г. Управлявал Мерцедес с 1,47 промила, отчел дрегерът.

В село Костиево полицаите спрели друг Мерцедес. Водачът му – 42 годишният К.Х. от Цалапица, карал с 1,65 промила.

Последен в непристижната регионална класация на шофьорите, играещи руска рулетка със съдбата и живота на другите, е 38-годишният Н.Г, управлявал КИА с 1,04 промила. Проверката му е била извършена на бул. „6-ти септември” в Пловдив.

Служителите от сектор Пътна полиция - Пловдив предупреждават, че проверките в областта продължават и всички водачи, употребили алкохол, ще бъдат санкционирани със цялата строгост на закона.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини