Асеновградските творци учредяват свой съюз

В Асеновград ще бъде учреден Съюз на творците. Инициативата за създаването му е на Атанас Москов - доайен на небезизвестната фамилия художници и скулптури, баща на скулптура Петко Москов – всепризнат автор на монументалното изкуство. Мотото на бъдещото сдружение на творците е "История и Бъдеще". Една от целите на сдружението е именно да съхрани културните ценности, създадени през годините и да го показва по най-добрия начин. Да показва и подкрепя и младите таланти от Асеновград, чието творчество не бива да остава скрито. Целта на организацията е да защитава интересите на своите членове и да съдейства за развитието и популяризирането на всички форми на изкуство -
у нас и в чужбина.
Асеновград е известен и с това, че тук творят много изявени артисти в различни сфери на изкуството и културата – художници, скулптури, писатели, певци, танцьори и много други. До този момент обаче, за разлика от много други градове, където вече има такъв съюз, в нашия град няма организация, която да обединява всички творци.
Атанас Москов кани всички, които се чувстват ангажирани в създаването на изкуство, в Камерната зала на Читалище "Родолюбие" на 20 юни, понеделник, от 18.30 часа за членове на Съюз на творците – Асеновград. Освен творците поканени могат да се чувстват и всички онези, които подкрепят развитието на културата и са социално ангажирани към организацията и реализирането на различни събития и културни прояви.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини