Информационно-образователен център отвори врати в Тополово

В читалищната библиотека на асеновградското село Тополово вече функционира нов информационно-образователен център. Всеки, който желае може да ползва там компютри с камери, принтер, ксерокс, слушалки, мултимедия. На официалното откриване присъстваха представители на общината, приятели и партньори на читалището.
Центърът е разкрит по програма „Глоб@лни библиотеки - България" - съвместна инициатива на Министерство на културата и Програмата на ООН за развитие. Инициативата се финансира чрез субсидия в размер на 15 милиона щ.д. от Фондация „Бил и Мелинда Гейтс".

„Глоб@лни библиотеки - България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки. Програмата се стреми в рамките на пет години да повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и да помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество. Очаква се обществените библиотеки да разшират своя обхват и дейности, като се превърнат в по-привлекателни за посетителите места и играят все по-важна роля в местното развитие. Програмата насърчава набирането на средства и застъпничеството, за да помогне на обществените библиотеки да бъдат припознати като средища за промяна и знание.

За успешното постигане на устойчиви резултати Програма „Глоб@лни библиотеки - България" разчита на съвместните усилия на правителството, местните власти и неправителствения сектор.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини