Кадафи към НАТО: Жив съм и недосегаем!

Либийският лидер Муамар Кадафи заяви в аудиообръщение, излъчено по либийската телевизия, че е жив и се намира на място, където НАТО не може да го открие, предаде Ройтерс.

"Страхливи кръстоносци, намирам се на място, където не можете да ме достигнете и убиете. Аз живея в сърцата на милиони," заяви Кадафи.

Краткото аудиопослание по телевизия Ал Джамахирия не бе придружено от видеоматериал.

Това накара опозиционните сили да интерпретират ситуацията с предположения, че либийският лидер може наистина да е ранен, както се твърдеше вчера.

Кадафи каза също, че е направил това изявление, след като получил "огромен" брой обаждания по телефона от либийци, загрижени за състоянието му, след като НАТО бомбардира резиденцията му в елитния квартал Баб ал Азизия в Триполи в четвъртък.

Припомняме, че италианският външен министър Франко Фратини изказа предположение, че Кадафи е напуснал Триполи и вероятно е бил ранен при въздушните удари.

Фратини заяви пред репортери в Тоскана, че вярва на казаното му от католическия епископ в либийската столица Джовани Мартинели, според когото "Кадафи най-вероятно не е в Триполи и може дори да е ранен" при въздушни удари на НАТО.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини