Делото „Белнейски” продължава в съда в Пазарджик

С 15 нови свидетели ще продължи делото „Белнейски” срещу единствения обвиняем до момента Лазар Колев. 

Пред съда ще застанат двама санитари, присъствали на изрязването на ноктите на Росица и Христина, за установяване идентичността на нокътните изрезки. Разпитани ще бъдат пастирът Георги Демиров, синът на настоящия депутат и бивш заместник-министър на транспорта Георги Петърнейчев - Атанас, специалист по полови болести, пазарджишкият бизнесмен Борислав Даскалов, Рашид Хасанов, служители на пазарджишката полиция. След като бъде подложен на разпит и Атанас Стоилов, който е бивш заместник-кмет на Пещера, ще бъде преценено дали да се разреши експертиза на видеото от курорта „Свети Константин”, в което се виждат две момичета със ски-екипи, които се разхождат. Пред съда ще застане и бащата на Лазар Колев, който ще бъде призован принудително.

Ще бъде представено свидетелството за съдимост на ключовия свидетел по делото Владимир Славов-Иширковеца. Ще бъде осъществена и видеоконферентна връзка с експерти от Австрия и Англия, съдът счете за основателно.

На последното си заседание през февруари пазарджишкият окръжен съд допусна назначаването на допълнителни експертизи. Сред тях са физико-химична експертиза на структурата на туш за снемане на отпечатъци и въздействието му върху биологичен материал.

Повече от 7000 лева до момента са разноските по делото „Белнейски”, гледано от съдебен състав в Пазарджишкия окръжен съд. Средствата са изразходвани за свидетели, вещи лица и експертизи.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини