Първият хибрид е на Porsche

Името Porsche традиционно е свързано с бързи спортни автомобили със задно разположен двигател, като в последно време впечатление правят и SUV модели и четириврати купета.

Ако се върнем в историята обаче, ще видим името на Фердинанд Порше. Той е създал прототипа за Volkswagen Beetle и именно той основава Porsche AG след Втората световна война. Също така обаче Porsche са „автори” на първия функционален електрически хибрид в света – един специфичен тип автомобили, върху който работят от изключително много компании.

Porsche вече предлага Cayenne Hybrid, скоро ще покаже Panamera Hybrid, а освен това има и своите хибридни спортисти. За да се отбележат тези нови модели, Porsche създаде реплика на първоначалния хибриден дизайн – Porsche Semper Vivus от 1900 година.

Инженерите на компанията са много пот и усилия са създали това копие след близо 4-годишен период. Съответно колата ще бъде разкрита по време на автомобилното изложение в Женева.

Semper Vivus притежава внедрени в предните колела мотори, задвижвани от оловно-киселинни батерии, които се презареждат от двигатели с вътрешно горене. С други думи въпросният агрегат не предоставя въртящ момент към задвижващите колела – концепция, заложена при Chevrolet Volt и Fisker Karma.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини