Поскъпват олио, захар и картофи. Преглед на националния печат

„Дума": Георги Първанов: Управление чрез страх не може да е трайно и стабилно

Управление чрез страх не може да е трайно и стабилно, категоричен е президентът Георги Първанов. Той не вижда ефективна борба както с кризата, така и с увеличаващата се контрабанда, с битовата престъпност и корупцията. Институциите загубиха войната с кризата, заяви президентът при представянето на книгата "Първият мандат на Георги Първанов".
Тайната на успеха в периода 2001-2006 г., когато България стана член на НАТО и се подготви за присъединяването към ЕС, Първанов вижда в толерантността, в разумните и коректни отношения между властта и опозицията, между институциите и гражданското общество.

„24 Часа": Бойко Борисов: Първото СРС го пусна президентът

- Как ще коментирате думите на президента за корупцията, лобизма и СРС-тата?

- Не съм го чул, но ако започваме от СРС-тата, то първото СРС го пусна той, като записа Дянков, когато го пратих с най-приятелския си жест към него, когато очаквах, че той иска институциите да работим добре помежду си. Алексей Петров от предишното правителство е съветник в ДАНС, донесе изчезнали доклади, и то най-секретни, на предишния премиер и аз ги предадох на прокуратурата. Какво СРС ние сме пуснали?

„Новинар": Касим Дал: Доган е донасял за жените, с които е спал

"За пет месеца, след като прочетох досието на Доган, си изгубих говора от това, което видях. Такава мръсотия няма. Доган е най-успешният проект на Държавната сигурност. 98 процента от хората в досието ги познавам. Донасял е за най-близките си приятели, за роднините си, за жените, с които е спал, по поръчка. В такава мръсотия не искам да участвам". Това заяви бившата дясна ръка на Доган - Касим Дал в предаването "На четири очи" по Нова телевизия.
Той изтъкна, че досието на лидера на ДПС било последната капка, която преляла чашата и го накарала да вземе решение за напускане на Централното оперативно бюро. Дал разказа за разговор между него и Доган през 1991 г., когато лидерът на ДПС му е дал думата си, че не е навредил и не е донасял за нито един човек. "Може да е наивно, но наистина му повярвах", разказа Дал.

„24 Часа": Джунеит заклал майка си заради липса на внимание

Прокуратурата в Кърджали повдигна обвинение срещу 17-годишния Джуниет Шефкет за убийството на майка му и малкия му брат, съобщи БНР.
Момчето е задържано в ареста за срок от 72 часа. И днес продължиха медицинските експертизир огледите и претърсванията.
Това е поредното убийство, извършено заради сложните взаимоотношения в семейството. Историята на проблемите явно е дълга и не е свързана с някакъв конкретен случай. Това заяви на брифинг в МВР комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, директор на Научен институт по криминалистика и криминология - МВР във връзка с двойното убийство в Кърджали.

„Стандарт": Поскъпват олио, захар и картофи

Захарта поскъпна с 3,5%, до 1,49 лв. за кг през изминалата седмица, сочат данните на ДКСБТ за цените на едро. Цената на олиото се повиши също с 3,5% до 2,69 лв. за литър. Брашното тип "500" поскъпна за седмица с 1,1% до 0,91 лв. за кг. Цената на кравето сирене се повиши с 2,8%, до 4,75 лв. за кг на едро. Оранжерийните домати обаче поевтиняха с 5,3%, до 2,13 лв. за кг. Оранжерийните краставици са с 2,8% по-ниска цена и се продават по 2,23 лв./кг. Картофите са сред храните, които са поскъпнали най-много за седмица - 6,9% до 0,77 лв. за килограм на едро.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини