Уволниха директор заради катастрофата на двата влака

От днес, със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация” Симеон Ананиев е освободен.

Симеон Ананиев е освободен поради пропуски в работата му, свързана с основните функции, заложени в правилника на дейността на ИА „Железопътна администрация” – контрол и координация на железопътния транспорт.

До назначаване на нов директор на ИА „ЖА”, на позицията ще бъде назначен „временно изпълняващ длъжността”.

Вчера министърът уволни двама дежурни служители от гара Драгоман и дежурната ръководителка на движението на гара Драгоил "заради човешката грешка, която е установено, че е фактор за инцидента", при който пострадаха над 20 души. Днес Цветков заяви, че причина за катастрофата е немарливостта на въпросните служители.

Най-малко три са виновните лица за катастрофата, коментира междувременно пред „Фокус” следователят от Националната следствена служба (НСлС) Георги Илиев. Той поясни, че тримата длъжностни лица „най-вероятно не са си свършили работата, както трябва”.

В първия вагон от композицията на международния влак от Белград е пътувал младежкият ни национален отбор по скокове на батут, съобщи bTV. Младежите - сборната група от Русе, Плевен, Ямбол и Габрово, се прибирали от турнир в Чехия, а днес заминават за републиканското първенство в Габрово. За щастие само две от децата - от Ямбол, са с леки наранявания и не им е била оказвана първа помощ. Отборът е пътувал в спалния вагон, който е  първи след локомотива. По думите на треньорите, децата са се спасили, защото все още са били по леглата си, по време на катастрофата повечето все още спели. От удара правостоящите възрастни са полетели 5-6 метра напред.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини