Вдигат данъците. Хосе Мария Аснар: Това е грехота. Преглед на националния печат

„Стандарт": Аснар: Грехота е данъците да скачат

Грешно е да се вдигат данъци по време на криза. Това заяви експремиерът на Испания Хосе Мария Аснар вчера. Той бе поканен от премиера Бойко Борисов, за да разкаже как за двата си мандата е извел страната си на предни позиции в Евросъюза и да ни посъветва за усвояването на еврофондовете. Когато дойдох на власт, ми казаха, че данъците трябва да се вдигнат, аз обаче не мислех така и ги намалих, обясни Аснар. По думите му резултатите от това решение били повече от добри. Борисов също коментира налозите, като заяви за пореден път, че у нас те няма да се вдигат. По повод евентуалния скок на някои данъци и акцизи, пуснати за обсъждане в сайта на финансовото министерство, той бе категоричен, че те може да се променят, след като различните закони минат през Министерския съвет.

„Дума": Дянков ще вдига данъци

Акцизът върху рязания тютюн може да се увеличи от догодина, съобщи вчера зам.-министърът на финансите Владислав Горанов. Причина за увеличението на акциза върху рязания тютюн били намалените постъпления от косвения данък върху цигарите и изкривяването на пазара. Ръководеното от Симеон Дянков Министерство на финансите е подготвило промени в данъчните закони за догодина. Горанов обяви, че предстои и увеличение на акцизите върху газьола, безоловния бензин и керосина. Предвижда се и уеднаквяването на ставките в туристическите услуги, което зам.-министърът обясни с изисквания на Европейската комисия. Предлага се повишаване на ставката върху туристическите услуги на 14%.


„24 Часа": Станишев: Бойко се крие зад министрите

В ГЕРБ да не се опитват да играят пиесата за доброто и лошото ченге. Дянков е лошото, което не отпуска пари за здравеопазването, а Борисов е добрият, който пък от време на време дава.
Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред журналисти вчера.
Той предупреди Борисов да не се крие зад гърба на своите министри.
"За всички поразии на правителството отговорност носи министър-председателят, особено в такава форма на еднолично управление", коментира Станишев.

„Новинар": Цветков обеща да не спира рейсовете до малките селища

Министърът на транспорта Александър Цветков обеща да не спира директните автобусни линии до малки селища с реална нужда от транспорт. Такива щяло да има и за курортите и СПА центровете. С поправки в Закона за автомобилните превози ще бъде въведена нова схема на автомобилните превози от 2012 г. Тя ще включва връзките между селищата с реална транспортна служба и селища с население под 30 000 души. Цветков е категоричен, че няма място за притеснение от страна на жителите на малките населени места, защото качеството на услугата ще бъде подобрено.
Останалите транспортни линии ще бъдат подчинени на основната схема. В нея ще бъдат включени и Българските държавни железници (БДЖ). Цветков уточни, че ще се търси финансиране за подобряване на железопътната услуга.

„Новинар": Дават Недим Генджев на прокурор, фалшифицирал документи

Възстановеният от съда председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет (ВМДС) Недим Генджев беше обвинен във фалшификация на документи от главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи. Той и представители на мюсюлманското вероизповедание бяха на среща с главния прокурор Борис Велчев.
Генджев е извършил престъпление, като е фалшифицирал документи, с които твърди, че е проведено заседание на ВМДС от 2006 г., на което са избрани районни мюфтии във всички градове с мюфтийства, каза след срещата си с Велчев Мустафа Хаджи. По думите му за това е бил сезиран обвинител №1.

„Труд": Утаихме се на дъното, Мъри дава оставка

Националният отбор отново стъпи накриво и се утаи на дъното в групата от евроквалификациите. България остана на нулата (без точка и без вкаран гол) след първите два мача. Втората загуба поред - 0:1 от родения наскоро отбор на Черна гора, вгорчи докрай живота на оредялата 6-хилядна публика на ст. "Васил Левски". Чуха се скандирания "Оставка, оставка" още през първото полувреме, когато Елсад Зверотич със зверски шут отдалеч в 35-ата минута проби българската мрежа.
Националите започнаха мача добре, след гола опитаха да върнат честта си, пробваха атаки. Не стигна и късмет, Мартин Петров улучи греда, не ни дадоха дузпа за игра с ръка, но най-вече не стигна класа.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини