Туристи отменят резервации заради радиацията на плаж "Вромос"

Чешки туристи са отказали резервации в България. Причината е забраната за ползването на плажа "Вромос", който се намира между Бургас и Созопол, информираха хотелиери в Черноморец, които се събраха на протест в града.

"Толкова съм възмутен, че вече нямам думи да коментирам. Отказват резервации заради радиацията. Това е нещо много смешно, много подло и много трагично за нас в България", възмущаваше един от местните хора в Черноморец, предаде Фокус.

Преди време плажът е бил изчистен от край до край. Министър Манева, която и сега е в Министерски съвет, е открила официално плажа.

"Не разбирам по какъв начин областният управител може да отменя акт на МС. Вчера ние направихме независимо изследване с военни прибори, замерихме и се установи, че там няма замърсяване. Естественият фон си е едно нещо – той е завишен, но това е нормално и е много под допустимите норми. За сравнение мога да ви кажа, че в Канада например е много по-голям радиоактивния фон. Вромос е най-тихият и спокоен залив и ние толкова се мъчихме да го изчистим от мръсотиите на бургаското пристанище, защото щеше да заприлича на Ченгене Скеле", каза още общинският съветник Милко Димов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини