Задържаният Петър Стоянов-Сумиста е в болница

Задържаният при операция "Килърите" Петър Стоянов-Сумиста е настанен в болница защото при задържането му е изпаднал в хипертонична криза.

Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му Сумиста е с предишни регистрации за сводничество и изнудване. Той и Васил Костов-Васко Кеца са организаторите на дейността по убийството, каза още вътрешния министър.

Срещу пет от задържаните 20 души в операция "Килърите" са повдигнати обвинения, други 14 от тях са разпитани като свидетели, каза на пресконференция министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Най-важното в случая е, че благодарение на добрата подготовка и работата на областните дирекции и окръжна прокуратура в кратък срок достигнахме до разкриването на убийството на Юри Галев, каза заместник-главният прокурор Бойко Найденов.

По думите му в момента ще се поиска "задържане под стража" срещу петимата обвиняеми. Повод за убийството на Галев според Цветанов е личен конфликт между Янко Попов и Юри Галев. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов посочи, че обвинения ще бъдат повдигнати срещу Янко Попов-Тутси, който е поръчител на убийството. Костов е от Самоков и е 46 годишен.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини