С разбиването на "Килърите" ще излязат още много убийства

С разбиването на "Килърите", в хода на разследването ще излязат още много убийства и още подготовки за такива.

Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерски съвет.

По думите му тези хора са държали позиции от бригадите на Бай Миле до наркопазара, проституцията, дърводобива и туризма.

"Всеки, който е познавал Юри Галев, трябва да знае, че за да му посегне, трябва да бъде с много силен характер", каза Борисов.

Той оцени високо работата на прокуратурата, ДАНС.

Има много оперативна информация за съпричастност на задържаните и за други убийства, извършени в страната. Това каза пък министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Човекът, който е съхранявал оръжието, е Методи Иванов, криминално проявен, има тежка осъдителна присъда за притежание на оръжие. 4500 патрона различен калибър са намерени в дома му.

Георги Петров е стрелецът, той е от Червен бряг.

Концентрацията на правоохранителните органи в операцията е била насочени към убийството на Юри Галев, има оперативна информация за съпричастност и към други убийства.

На 26 и 27 май заподозрените са разигравали положението и задачите си по подготовката за убийството на Галев.

За една година създадохме възможността за екипна работа между МВР, ДАНС и прокуратурата, каза Цветанов. Съвсем малко служители са разполагали с информация по предстоящата информация. Били са много предпазливи в Червен бряг, защото е имало информация за полицай, който държи контакт със заподозрените. Той е задържан по подозрения за лихварство.

Най-важното в операция „Килърите” е била добрата подготовка и сътрудничеството между институциите, каза от своя страна зам.-главният прокурор Бойко Найденов.

По думите му през цялото време преди операцията е имало игра на „котка и мишка”, хората от Окръжната прокуратура са работили денонощно. Тепърва тече разследването, ще се поиска задържане под стража на арестуваните. Обвинителният акт ще бъде внесен възможно най-бързо.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини