Влак се запали, спасяват 40. Неделните вестници

„Стандарт": Путин с нова оферта за газа

Владимир Путин праща в София вестоносец с нова оферта за газа и общите енергийни проекти. Така депутати от ГЕРБ коментираха новината, че руският премиер командирова по спешност у нас вицето си Виктор Зубков. В разговорите ще се включи и зам.-шефът на "Газпром" Александър Медведев. Зубков ще пристигне във вторник и ще се срещне с премиера Бойко Борисов и икономическия министър Трайчо Трайков, научи "Стандарт".

„Стандарт": Станишев вещае нови избори, искат му оставката

Тежка зима и предсрочни избори. Това прогнозира вчера лидерът на БСП Сергей Станишев по време на вчерашния пленум на партията. Експремиерът заяви още, че до края на годината се очаква бюджетният дефицит да достигне 8%. Рязане на заплати, скок на данъците, заеми и намеса на Международния валутен фонд бяха само част от другите перспективи, които соцлидерът очерта за идващите месеци.
Станишев постави и цел номер 1 пред червените: да изхвърлят ГЕРБ от властта. Той поиска дискусии за бъдещата кандидатура на БСП за президент. Не гледам с розови очила, но партията вече излезе от ступора, в който беше изпаднала сред загубата на парламентарния вот, заяви Станишев. Повечето членове на Националния съвет обаче посрещнаха скептично думите на лидера си.


„Труд": Министри в командировка спят при мама

Министри спят при майките си по време на командировка в провинцията, за да не ощетят хазната.
Икономии от нощувки правят и областните управители - един намира подслон при тъщата си, щом го призоват в столицата, а друг гостува на децата си.
Депутат от ГЕРБ спестява стотици левове на парламента, като ходи на работа с... влак!
Министри и високопоставени държавни служители спят при роднини или за чужда сметка по време на командировки в страната, за да пестят пари на бюджета. Това става ясно от проверка на "Труд" защо първите мъже в държавата почти не декларират квартирни пари при отчетите на служебните си пътувания.

„24 Часа": Дунав се покачва с 1 см./час, стигна хотели в Лом

С 3 см за три часа се е покачило нивото на Дунав при Русе и към 12:00 часа е 804 см., съобщиха от Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав.
В града тази сутрин бе обявена трета степен на опасност от наводнения, след като нивата на реката са преминали критичните стойности от 800 см, заяви пред журналисти в крайдунавския град областния управител Пламен Стоилов.
В областта се привеждат силите и средствата за единната спасителна система в най-голямата степен на готовност. Разликата с предишната обявена степен е, че вече има готовност за надграждане на диги и извършване на евакуация на населението, където се наложи, обясни Стоилов.

„24 Часа": Влак се запали, спасяват 40

40 души се спасиха от горящ влак близо до Айтос вчера сутринта. Авария в елтабло е причинила пожар в едно от купетата.
Влакът от Карнобат трябваше да е в Бургас в 7,10 ч. Но малко след гара Айтос персоналът забелязва пламъците и се обажда на 112. Спират, евакуират 40-те пътници и пожарникари потушават огъня.
Евакуираните вървели 4 км по релсите обратно до Айтос, за да хванат друг превоз, но според очевидци паника нямало. Маневрен локомотив изтегли влака с горелия вагон за оглед в Бургас.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини