Ексшеф на парламента получи 1 година условно за убийство

Днес Софийският градски съд даде ход на делото срещу бившия председател на Народното събрание Борислав Великов. Той е подсъдим за катастрофата, която се случи на 12 декември 2009 г. малко преди 13.30 часа на права отсечка между столичните квартали "Илиянци" и "Требич". Тогава Великов се удари челно в движещ се насреща му "Москвич". При катастрофата загина шофьорът на "Москвич"-а - 42-годишният Славчо Тодоров.

Това не е първият такъв инцидент на Борислав Великов. През 2006 г. той блъсна жена на паркинга пред "Шератон", докато изкарваше мерцедеса си на заден ход. Тогава жената се размина с леки контузии.Борислав Великов се призна за виновен и делото се разгледа при съкратено съдебно следствие. Впоследствие съдът призна бившия председател на парламента Борислав Великов за виновен и го осъди на една година затвор условно с три години изпитателен срок.

По-рано прокуратурата поиска едва три години условна присъда за Борислав Великов, с 5-годишен изпитателен срок, съобразявайки се с чистото му съдебно минало. Според прокуратурата - Борислав Великов е могъл да предотврати катастрофата като спре опасното изпреварване.

Роднините на загиналия са предявили граждански искове на обща стойност 400 000 лева. Борислав Великов се е движел с висока скорост и е предприел неправилно изпреварване, сочеха първоначалните данни от разследването.

Припомняме, че в нощта на инцидента друг ексшеф на парламента - Огнян Герджиков, дойде да види приятеля си в болницата. Тогава той информира, че Великов не е хапвал нищо от 2 дни. "Вероятно му е прилошало и е загубил контрол над колата", каза Герджиков.

"Великов не бил на пости, а просто имал много работа. Той не мисли за себе си и като има задължения, забравя дори да се храни", обясни още бившият депутат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини