Партиите мерят сили в Габрово

Спокойно е започнал изборният ден в община Габрово в 6.00 часа, където днес се провеждат частични избори за кмет.

Към момента не са подавани сигнали за нарушения. Секциите в Габрово са 125. Точно 64 791 души имат право на глас в общината.

Седем кандидати се борят за кметския стол.

Кандидатурата на Николай Сираков е издигната от ГЕРБ, Николай Григоров е подкрепен от БСП, журналистката Ива Николова е кандидат на "Синята коалиция плюс", НДСВ издигна Николина Карабелова, АТАКА - Ради Стоянов, РЗС - Пенчо Пенчев,- а "Българска социалдемокрация" подкрепи Боян Савянов.

Междувременно частични кметски избори се провеждат и в кметство Долна Секирна, община Брезник. Кандидати за кметския пост са пет души – от БСП Лъчезар Лазов, от Атака – Кирил Васев, от НДСВ - Снежана Йорданова, от Земеделски народен съюз - Бистра Мирчева и от ГЕРБ Рангел Рангелов.

Нормално е започнал изборният ден в село Гълъбово, община Баните. В селото е разкрита една избирателна секция, която се намира в местното читалище. Изборният ден е започнал нормално. Седмицата предшестваща изборите също е протекла спокойно, като в комисията няма подадени жалби и сигнали за нередности. Кандидатите за кмет на селото са трима – Невена Асенова от ГЕРБ, Гошо Чинов – издигнат от инициативен комитет, и Антон Караасенов, чиято кандидатура е издигната също от инициативен комитет. До избори в селото се стигна, след като избраният през 2007 г. кмет подаде оставка преди 4 месеца.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини