Премиерът посреща Берлускони на рождения си ден

Министър-председателят на България Бойко Борисов, който отбелязва днес 51-ия си рожден ден, ще посрещне в София Силвио Берлускони, с когото заедно ще открия паметник на италианския национален герой Джузепе Гарибалди, съобщиха от пресслужбата на МС.

Церемонията започва в 12 ч.и заради нея временно ще бъде закрита спирката на площада.

Министър-председателят лично ще посрещне на летището колегата си Берлускони и ще даде обяд в негова чест.

Заради височайшата визита на 4 юни Столична община започна текущ ремонт на площад Гарибалди. Бяха възстановени тротоарните настилки, както и паважа. Подобрена беше цялостното пространство на площада.

На церемонията днес ще присъстват кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-кметът на Рим Мауро Кутруфо, министри от българското правителство, членовете на италианската делегация, сред които са заместник държавният секретар Паоло Бонаюти, съветникът на премиера по международните отношения Валентино Валентини, съветникът по външната политика Бруно Арки, посланик Стефано Бенацо, общественици, както и скулпторът Георги Чапкънов, който е автор на статуята на Гарибалди.

Двамата премиери договориха визитата при официалното посещение на българския правителствен ръководител в Рим на 21 май т. г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини