Сахарска жега ни пържи 60 дни. Жив ягуар за Бойко. Вестниците в събота

"24 часа": Борисов: България се отказва от Бургас-Александруполис

България се отказва от проекта Бургас-Александруполис, обяви премиерът Бойко Борисов на среща в резиденцията на испанския посланик с посланиците на държавите от ЕС.

Той е запознал дипломатите и с причините, поради които страната ни се отказва да реализира проекта. По думите му главната причина е, че петролопроводът не се иска от жителите на бургаския регион, защото трасето му минава през защитени територии по „Натура 2000".

„Не на последно място ефективността на проекта е поставена под въпрос, защото би могъл да се изплати след десетки години. А и видяхме какво се случи с Мексиканския залив", заяви премиерът.

Борисов добави, че България замразява и строежа на АЕЦ „Белене", защото няма ясен план кога ще се върнат парите.

"Сега": Заради топлофикациите всички българи ще плащат по-скъп ток

Намерението на държавата да натовари всички потребители на ток с по-високи цени, за да спаси от фалит топлофикациите, предизвика вчера скандал по време на обществено обсъждане на новите цени на парното в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). ЕРП-тата разпространиха остри протестни писма срещу ценовия натиск, на който са подложени. Само 13% от населението в страната е топлофицирано, и то най-вече в София и Пловдив.

 "Труд": Кмет гони държавата, не си плащала

Ответен удар срещу непрекъснатото орязване на общинския бюджет от държавата предприе кметът на малкия град Златарица в Търновско.

Пенчо Чанев е замислил да извади от общинските сгради всички държавни ведомства като социални грижи, здравната каса и бюрото по труда. Мотивът му - не си плащат и стотинка наем.

"Дневник": ДПС даде нежелана подкрепа на ГЕРБ в Габрово

Девет дни преди частичните кметски избори в Габрово ДПС решиха къде да дадат подкрепата си, която имат в града (от около 3900 гласа, или 6%, на парламентарните избори миналата година) и застанаха зад претендента на ГЕРБ Николай Сираков.

Решението на партията, съобщено от шефа на областната организация на ДПС Юсеин Юсеинов, силно изненада ГЕРБ. Те обявиха, че подобна подкрепа не им е нужна.

"24 часа": Свършиха хубавите места за студенти

Най-хубавите места за студенти свършиха още преди кандидатстудентските кампании и класиранията.

Феноменът се дължи на новата мода на предварителни приемни изпити още от януари. На тях стотици абитуриенти изкараха отлични бележки.

Младежите с оценка 6 могат да предпочетат друг ВУЗ или да идат в чужбина - това ще отблокира места, успокояват от университетите.

"Труд": Пиратите пуснаха 8 наши с "Ейшън глори" за $15 млн?

Сомалийските пирати са освободили кораба с 8 българи на борда "Ейшън глори". Информацията разпространи вчера следобед говорителят на украинското външно министерство Александър Дикусаров. Корабът, който плава под британски флаг, бе похитен на 1 януари вечерта на 620 мили от сомалийския бряг.

"Новинар": Кметът на Кърджали на съд за "Водното огледало"

Кметът на Кърджали Хасан Азис е обвинен, че се е опитал да заблуди двама министри от предишното правителство за действителната стойност на проекта "Водно огледало".

Според прокуратурата Азис е направил опит да заблуди Асен Гагаузов (бивш министър на регионалното развитие и благоустройството) и Пламен Орешарски (бивш министър на финансите) относно цената на част от имот в Кърджали.

"Стандарт": Жив ягуар за Бойко

Жив ягуар е голямата изненада за 51-вия рожден ден на премиера Бойко Борисов. Страховитият дар ще е от депутатите на ГЕРБ, научи "Стандарт" от шефката на парламентарната група на управляващите Искра Фидосова. Хищникът ще бъде осиновен от Изпълкома на партията и подарен на Борисов утре. Много идеи имахме, но решихме дарът да съответства на характера на лидера ни. Колебаем се между тигър и ягуар, затова днес отиваме в софийския зоопарк, за да харесаме звяр, обясни Фидосова. "Имаме ягуар, казва се Окичуко. Той все още не е осиновен и би бил чудесен подарък за премиера", обясни шефът на зоопарка д-р Иван Иванов.

"Стандарт": Сахарска жега ни пържи 60 дни

Летните горещини ни затиснаха. Още вчера в цялата страна едва се дишаше от жегата. За днес синоптиците съобщиха, че времето ще е още по-топло, като термометърът на места ще достигне 38-39 градуса. В София се очаква живакът да удари 35 градуса. Не се надявайте дори на леко разхлаждане, ще се чувстваме като в пещ поне до средата на другата седмица, предупредиха специалистите по времето.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини