Депутат с 8 диоптъра призна грешка със закон. Преглед на националния печат

"Сега": Брюксел ще разследва първо България за трикове с бюджета

Въпреки че не е сред държавите в трагично икономическо и финансово състояние, България ще е първата държава в ЕС, която ще бъде разследвана за неверни статистически данни по новите, по-строги правила. Финансовите министри на Евросъюза одобриха вчера извънредни правомощия на Евростат. Тя вече ще може да прави детайлен одит на място на всички бюджетни сметки.

"Дневник":  73% от българите: Кабинетът се нуждае от помощ

Променено и силно консолидирано в отношението към икономическите проблеми обществено мнение отчита национално проучване на агенция "Алфа рисърч" от началото на юни. Резултатите показват две доминиращи нагласи - песимизъм за скорошно излизане от кризата и страх от влошаване на личното материално и финансово положение.

Повече от половината от хората имат впечатление за непоследователност, хаос и несъгласуваност в действията на управляващите (53%). Показателно е единодушието - 73 на сто от българите, че  правителството няма капацитет само да се справи с кризата и трябва да търси съдействие.

"Сега": Народът започва да издърпва килимчето под кабинета

Съществен срив в одобрението към управляващите, в електоралната подкрепа за ГЕРБ и в доверието към премиера регистрира в последното си проучване агенция "Алфа рисърч". За пръв път тенденцията се обръща и процентът на недоволните (33%) от действията на правителството доминира над удовлетворените (26%). Средната оценка за работата му се е сринала с близо единица - от добър 4.13 (в края на първата стодневка) до среден 3.34, сочи сондажът, проведен в периода 28 май - 3 юни.

"Стандарт": Борисов рефер на вицетата си

Премиерът Бойко Борисов остави двете си вицета да продължат спора помежду си. От десетина дни финансист номер 1 Симеон Дянков и МВР шефът Цветан Цветанов спорят кой се бори по-успешно, за да не падат приходите от акцизи. Хората на двамата правят операции, с които ловят контрабандни стоки.
Пръв по МВР хвърли камък в сутрешния блок на bTV Дянков, който обяви, че "хората, които говорят много, нямат работа". Финансист номер 1 посъветва МВР да дава повече резултати и по-малко приказки. Цветанов пък отвърна вчера сутринта по същата телевизия с думите, че "контрабандата е проблем, който стои в "Митниците". Той обяви, че МВР, а не "Митници" е предупредило за кораба с 35 млн. къса нелегални цигари, заловен във Варна.

"Монитор": 630 бандити под прицела на МВР

МВР дебне 630 бандити, които са част от организираната престъпност, а за 2400 има информация, съобщи вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той участва на кръгла маса "Динамика на конвенционалната престъпност в България - 2009 -2010 г.".

63% от всички престъпления у нас са кражби, съобщи Калин Георгиев.Според главния секретар на министерството Калин Георгиев пък „в момента няма лидер на престъпна група, който да не е известен на МВР".

"24 часа": Депутат с 8 диоптъра призна грешка със закон

Депутат с 8 диоптъра не е видял скандалния текст в закон, с който се разреши рекламата на дрога.

Зам.-шефът на здравната комисия Пламен Цеков лично признал греха си пред колеги миналата седмица, когато бил изслушан от депутатите от анкетната комисия. Тя разследва как скандалният текст е пуснат в "Държавен вестник". Пред колегите си човекът от ГЕРБ допуснал, че е възможно просто да не е видял въпросния текст, защото има очила с 8 диоптъра.

"Монитор": Цонев притискал генерал да върши далавери

Поредният зрелищен скандал, свързан с бившия военен министър Николай Цонев, избухна вчера в съдебната зала. В показания пред магистратите настоящият шеф на отбраната ген. Симеон Симеонов разказа, че е бил принуждаван от Цонев и хората му да одобри скандална сделка. Заради нея в момента срещу ексминистъра се води дело.

Бившият военен шеф е подсъдим за неизгодна сделка с машина за хангари. Според прокуратурата щетата, която Цонев нанесъл на военното ведомство, е над 10 млн. лева. От държавното обвинение обясниха, че не е следвало да се купува въпросната машина при положение, че не е имало средства за нея.

"Стандарт": Токът пред скок

Токът скача от 1 юли. До последно от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране уверяваха, че поскъпването ще ни се размине. Вчера обаче регулаторът представи нови разчети, според които и трите енергийни компании вдигат тарифите. Най-голямо повишение - 5,45%, ще има за абонатите на ЕВН в Южна България. Според предварителните разчети софиянци ще плащат с 5,23% отгоре на ЧЕЗ, а за Североизточна България увеличението на Е.ОН е 4,98 на сто.

"24 часа": Данъчна иска 20 бона от Мургина за тормоз

Бившата шефка на данъчното в Силистра Милена Цолчовска поиска вчера 20 000 лв. обезщетение от ексшефката на НАП Мария Мургина за морални вреди, психологически натиск и тормоз на работното място. Съдът я допусна да участва в делото.

Според обвинението от 15 февруари 2007 г. до 30 януари 2008 г. Мургина натискала Цолчовска да подаде молба за напускане, иначе щяла я уволни.

„Стандарт": Сексскандал клати мисията ни в Тайланд

Сексскандал взриви посолството ни в Тайланд. Служителка от българската дипломатическа мисия там е подала жалба, че е била сексуално тормозена от представителя ни в екзотичната държава - Камен Величков. Новината съобщиха вчера от Комисията за защита от дискриминация, където жената е депозирала оплакването си.
Пред хората на Кемал Еюп дамата заявила, че Величков многократно й е отправял неприлични предложения, които тя е отказвала, дори и след отправени по неин адрес заплахи. Жената се оплакала, че сексуалната агресия в крайна сметка довела и до прибирането й в България, преди да е приключил мандатът й.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини