Почувствай България

Кризата оряза семейния бюджет за ваканция на много от българите и попари желанието им за почивка зад граница. Последната разкри прекрасна възможност на нашенеца да преоткрие красотите на собствената си родина.

По данни на националната статистика пътуванията на български граждани в чужбина през март 2010 г. са намелели с близо 30% спрямо същия месец миналата година. Тази тенденция се очаква да се запази и през летния сезон.

Изправен пред тези реалности и притиснат от намаления приток на чуждестранни гости, браншът залюби българския турист. До скоро последният оставаше на втори план след по-платежоспособния чужденец.

Кризата стимулира хотелите да вдигнат нивото на обслужване и много от тях вече прозряха, че българинът е най-добрият турист.

Готов ли е обаче последният, избрал да почива в родината си от финансови съображения, да отвори сетивата си за неосъзнатите красоти на България?

Не приемайте почивката в родината като евтин компромис на ваканцията зад граница. България предлага неподозирани красоти, за да я превърнете в незабравимо и скъпо (в другия смисъл на думата) преживяване.

Магията на нашата родина е пред очите ни, а ние често оставаме слепи за нея. България е пълна с прекрасни кътчета и кризата ни даде невероятна възможност да ги (пре)открием.

Но нима това е достатъчно?

Тук ще си позволя да цитирам Малкия принц, който твърди, че същественото е невидимо за очите. Така е. Затова стегнете куфара и щурмувайте България, за да я почувствате.

Предлагам ви да започнете с аудио-визуалното шоу “Звук и светлина” във Велико Търново. Вълшебна феерия от звук и светлина преразказва славната и трагична история на Второто Българско Царство (1185 – 1393 г.). Неусетно магията на шоуто ви пренасят в битките срещу османските орди, годините на турското иго, революционното движение и Освобождението.

Колко от вас са наясно, че България предлага уникалната възможност да гледаме спектакъл, аналог на който може да бъде видян само на три места в света?

Много страни могат да се похвалят със секващи дъха туристически атракции, но колко от тях са способни да нахлуят в чувствата ви, да ви накарат да се гордеете, че сте рожби на България, да ви телепортират в героичното минало на вашите деди, да ви разплачат, погъделичкат сетивата ви и разпалят любовта към родината.

Но стига – това преживяване трудно може да бъде описано с думи, то трябва да бъде почувствано.

"Преоткрийте България", призовават от туристическа агенция Бутик травел. Аз бих добавила, "Почувствайте я!".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини