Борисов вика Първанов на избори. Преглед на националния печат

„Стандарт": Борисов вика Първанов на избори

Президентът и аз да се откажем от мандата, да се явим на избори и да решим проблема, ако има такъв. Излизай, Първанов, веднага на избори! Така премиерът Бойко Борисов изрази възмущението си от последните критики на държавния глава.
Завчера Първанов заяви, че правителството не защитило достоен бюджет за войската и че не са отделени пари за социални дейности.
Премиерът пък отвърна на удара с мотива, че президентът вече втори мандат е върховен главнокомандващ, а непрекъснато се откриват далавери в армията. "Защо трябва всеки Божи ден да носим на гръб пасивите на предишното правителство, а президентът все да се вихри на бял кон? Нима не е знаел за проблемите в армията", коментира за "Стандарт" Борисов. Той подчерта, че вече се е изморил да обяснява безумията на предните управляващи. Осем месеца полагам неимоверни усилия - да стабилизирам държавата, да излезем от кризата, а трябва непрекъснато да нося отговорност за неща, за които нямам грам вина, ядоса се премиерът. Затова той бил готов да се тества и на още един вот.

„Стандарт": Тройка на разсъмване

МВР удари Тройка на разсъмване. По традиция точно в 6 без 10 вътрешното ведомство започна масови арести в цялата страна по три операции с кодови имена "Сладурите", "Терористите" и "Регистраторите". При акциите баретите арестуваха 17 души в София, Стара Загора и Казанлък.
По операция "Терористите" антимафиотите започнаха работа още във вторник през нощта. Тогава те спипаха четирима българи и един иракчанин, докато продават 5 автомата, изработени с крадени части от завод "Арсенал". "Фактът, че са продавали "Калашников", говори, че последиците са непредвидими и оръжието няма да се ползва за лов", отсече вътрешният министър преди заседанието на кабинета вчера. При обиските в работилница в казанлъшкото с. Енина баретите открили заглушители за автоматите и пистолети "Макаров". Разработката срещу Терористите е започнала преди 2 месеца и се наблюдава от зам. градския прокурор на София Роман Василев.

„Сега": Кабинетът реши - отпуските се чистят до 31 декември 2011

31 декември 2011 г. е окончателният срок, в който трябва да бъдат изчистени всички натрупани отпуски. Платеният отпуск, който се полага на служителя, ще се ползва в рамките на годината. Най-много по производствени причини ще могат да се ползват 10 дни в следващата година, съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на пресконференция в МС, предаде репортер на Агенция "Фокус".
Отпуската се дава, за да може човек да я ползва. Това са завоювани права от синдикатите, за да могат служителите да си възстановят силите и да няма трудови злополуки, каза той.

„24 Часа": СДС иска клетва, че ДДС ще е 20%

Скандал заради ДДС назря между Синята коалиция и доскоро любимия й министър Симеон Дянков вчера.
Пред Нова тв вицепремиерът обвини, че именно десните поискали налогът да се вдигне, при това на цели 25%.
"Изумен съм от това изказване", скочи лидерът на СДС Мартин Димитров в парламента броени часове по-късно.
Синята партия иска точно обратното - сваляне на ДДС. Дори в предишния мандат внесоха предложение той да бъде 18%.
Димитров пристигна в парламента специално да опровергае думите на Дянков, въпреки че е в болнични. "Както си лежах сутринта болен в леглото, чух министър Дянков. Очевидно те ще търсят прехвърляне на отговорността. Правят се спекулации. Категорично сме против вдигане на всякакви данъци и при никакви условия няма да го подкрепим", отсече синият шеф.

„Дума": Депутатите решиха: Ще се пуши в кръчмите

Тоталната забрана за пушене на обществени места, която трябваше да влезе в сила от 1 юни, отпадна. Това стана с гласовете на мнозинството, което първоначално предложи забраната. След като решиха, че това би могло да навреди на туризма и икономиката, вчера 85 от тях гласуваха да либерализират пушенето в кафенета и обществени сгради. 53-ма депутати се обявиха против, а петима се въздържаха за промените в Закона за здравето.
Още миналата седмица пушенето раздели депутатите на пушачи и непушачи. Вчера ГЕРБ и "Атака" се обявиха за либерализиране на пушенето, БСП и ДПС бяха против, както и повечето от сините. След като миналата седмица цигарите изправиха Асен Агов срещу Иван Костов, вчера Агов спази обещанието да не пуши в стаята на групата и веднага след като "официално" му разрешиха да запали, той се качи на определеното за това място в НС.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини