Вече има килия Министерски съвет. Вестниците в неделя

"Труд": Врачки скочиха срещу закон на ГЕРБ

Депутатката от ГЕРБ Ирена Соколова подготвя първия по рода си закон, който забранява на всякакви духовни лечители, врачки, баячки, гадатели, екстрасенси и т.н. природни феномени да се представят и като психотерапевти, научи "Труд".

В изработването на проекта са се включили и представители на Българската асоциация на психотерапевтите (БАП).

Още преди да е напълно готов обаче, законът е на път да предизвика война между гилдията на "шаманите" и тази на дипломираните психотерапевти.

"24 часа": Вече има килия Министерски съвет

Трима ВИП клиенти на прокуратурата са обитавали една килия в следствения арест на ул. "Г. М. Димитров" в София, разказаха запознати.

До петък по обед заедно зад решетките били обвиненият по дело за подкуп бивш главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов, отстраненият началник на дирекция "Миграция" в МВР Стефан Христов и Стефан Николов, който бе главен секретар на Държавната агенция за българите в чужбина, научи "24 часа". Заради високите особи надзирателите и арестантите нарекли килията "Министерски съвет".

Първи в килията бил сложен Стефан Христов, който ръководеше една от най-важните дирекции в МВР. Той бе арестуван в средата на февруари. Малко по-късно при него пристигнал Николов и накрая бившият главен секретар на Министерството на финансите.

"Стандарт": Първанов мълчи за лампазите

Скандалът за армейските назначения се задълбочава още повече. И в събота не стана ясно дали президентът Георги Първанов ще разпише 21-те указа, които са му дадени от министъра на отбраната Аню Ангелов.
Във Варна армейският шеф призна, че чака отговор на втория вариант на предложенията за повишаване в звание, назначения и освобождаване от длъжност на офицери от Българската армия. "Все още няма отказ на втория вариант", каза военният министър. В петък стана ясно, че държавният глава е върнал указите, защото управляващите отказват да повишат съветника му по военните въпроси контраадмирал Николай Николов във вицеадмирал. В ГЕРБ заподозряха, че президентът иска после да направи своя човек началник или поне зам.-началник на отбраната.

"24 часа": Борисов: Европа няма да ни накаже за дефицита

"Сред най-добрите сме в Европа. Други държави са с дефицит 11, 12, 13% и нямат наказания. Няма да има и за нас", каза премиерът Бойко Борисов във Варна вчера.

На крак той коментира горещи теми и се снима с малки спортисти пред зала "Черно море". Спортният център вече ще се ползва и управлява от сдружени спортни клубове "Черно море". От 2003 г. насам клубовете бяха притискани от МО да плащат наеми. Треньори му благодариха, а той им отвърна: "Да правите шампиони тук. Ще дойдат и по-добри години за спорта."

"Стандарт": Цистерна ковчег уби двама мъже

Адски взрив и отровни газове убиха двама мъже и раниха други трима в Русе. Жертвите почиствали подземна цистерна в бензиностанция на бул. "Потсдам" в града. Експлозията била толкова мощна, че паникьосала жителите от няколко квартала. Трагедията стана към 21 часа в петък.
Загиналите са Юлиян Георгиев, на 35 г., и 20-годишният Добромир Иванов. Според очевидци по време на взрива в цистерната е бил само по-възрастният. Другият бил накаран да го извади след експлозията, но останалите работници категорично отказват да коментират кой му е заповядал да влезе вътре. Предполага се, че първият мъж е убит при взрива, а другият е загинал от отровите вътре в цистерната.

"Монитор": Кристалина обучава екипа си в Монтана

Целият екип от 16 души на еврокомисаря по бедствия и аварии     Кристалина Георгиева ще премине обучение в центъра на Гражданска защита на МВР в Монтана. Това съобщи самата тя, след като вчера разгледа учебната база и техниката. Георгиева стана участник в демонстрация за действие при катастрофа и дори разряза с пневматична ножица греда от размазана в цистерна лека кола.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини