Бойко скрил 60 млн. за метрото от Сергей. Преглед на националния печат

"Сега": Всеки втори българин успява да се пенсионира предсрочно

Въпреки влошаващата се демографска ситуация и растящия дефицит на НОИ всеки втори българин намира начин да се пенсионира предсрочно. 57% от мъжете и 43 от жените са успели да ползват пенсионни права преди навършване на възраст за пенсия - съответно на 63 и 60 г. Това показва изследване на Световната банка за България.

"Дневник": Цветанов: Няма да променим стила си

Няма да променим стила и мотивацията си, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по повод действията на МВР и прокуратурата във връзка с ареста на бившия военен министър Цветан Цветанов.
Оказа се, че няма писмена инструкция за извършване на задържането под стража от полицейските органи, установи проучване на "Дневник". Имало е подробна наредба, но тя е била отменена през 2001 г. В момента основните разпоредби, които определят правомощията на полицейските органи, са единствено в Закона за МВР.

"24 часа": МВР дебне 60 магистрати за рушвети

МВР, прокуратурата и ДАНС работят усилено по над 60 сигнала за магистрати и служители в съдебната система, участвали в схеми, като тази на арестувания за подкуп съдия Петър Сантиров.

Това съобщи вчера вътрешният министър Цветан Цветанов след национално съвещание на МВР.

"Представете си тази схема, която може би е практика за решаването на много знакови дела през последните 20 г. Ние виждаме каква е оценката на обществото и на Европейската комисия за нереформираната съдебна система. Корупцията в решаването на делата е много угодна за съдии, подсъдими, прокурори, следователи. Заради нея събраните годни доказателства са обречени", коментира МВР шефът. Той подчерта, че при това престъпление всички страни са доволни, но обществото не.

"Труд": Афера! Претопили цял вагон с ордени


154 663 соцордени и медали е трябвало да бъдат претопени през 2005 г. по времето на финансовия министър Милен Велчев. Причината - задръствали Монетния двор. Тогавашният главен секретар на министерството Тенчо Попов не се съобразил с протестите на музейни работници. Малко след това обаче в интернет е обявена за продажба колекция ордени с начална цена почти 100 000 долара.

Прокуратурата проверява Попов и за аферата с ордените. Той бил подозиран също, че е замесен в кражбата на Рибния буквар от музея в Котел.

"Стандарт": Бойко скрил 60 млн. за метрото от Сергей

"Ако като кмет на София не бях скрил от Сергей Станишев 60 милиона лева за метрото, сега подземна железница нямаше да има". Това призна премиерът Бойко Борисов вчера, след като пусна за първи път немската къртица да копае под земята в столицата. Министър-председателят каза, че е много благодарен на ковчежника на София Минко Герджиков. "Той е много добър финансист и благодарение и на неговите усилия сега имаме пари да започнем строежа на втория лъч на метрото", каза Борисов.

„24 часа": Идва терорист от Гуантанамо, изстрелял 7 куршума

Българските специални служби вече са избрали един затворник от американската база в Гуантанамо, който да живее у нас, съобщи вчера дипломатически източник, пожелал анонимност.

Става дума за 38-годишния Масум Абда Мохамед, етнически кюрд, роден в Сирия. Той трябва да пристигне до 2 седмици, като вероятно бъдещият му адрес ще бъде пазен в тайна.

Масум е заловен през януари 2002 г. без документи с още трима араби на пакистанската граница. Той прекарва в Гуантанамо, облечен в оранжев гащеризон под номер 330, почти 8 години. Обвинен е като боец от групата на Осама бен Ладен, воювал за талибаните в планините Тора Бора. Името му било намерено в списък на хора, изкарали курсове по стрелба със снайпер, а имал и тренинг по експлозиви.

"Сега": Земеделският министър заплаши целия кабинет "Станишев" със съд

Земеделският министър Мирослав Найденов обяви вчера, че бившият премиер Сергей Станишев и цялото му правителство колективно могат да бъдат обвинени за замените на гори. "Станишев и членове от бившия кабинет, които са внасяли предложения за заменки, също трябва да носят отговорност. Има интересни детайли, но те са обект още на следствието", заяви той. Още преди месец премиерът Бойко Борисов изненадващо поясни: "Над всяка заповед за замяна е имало по една резолюция. Съветвам бившия шеф на Агенцията по горите Стефан Юруков да каже кой ги е писал тези резолюции".

"24 часа": Лечков гледа към 3-и мандат

"Не съм станал кмет с подписка." Така Йордан Лечков коментира вчера подписката на група общински съветници, с която му искат оставката.

"Разбрах, че по този повод някои искат среща с премиера Борисов. Ами каня ги да карат след мен, защото тръгвам към него", иронизира Лечков.

Кметът на Сливен очаквал на местните избори догодина оценка от избирателите, която да се изрази в трети мандат.

"Стандарт": Приют погреба 26 деца за 3 години

26 деца са починали мистериозно за 3 г. в приюта за деца с умствена изостаналост в добричкото село Крушари. Едва 16 от случаите се разследват от прокуратурата, показа разследване на "Стандарт". След наши публикации за нередности, които се случват в дома, директорката Юлия Върбанова написа няколко възмутени писма до редакцията - за това, че домът й е един от най-добрите в републиката. Но тя забравя да спомене съвсем скорошни инциденти, които показват съвсем друго. През октомври 2007 г. 43 деца се разболяват от дизентерия. Хлапетата са на възраст между 3 и 17 г. 16 от децата са приети в инфекциозното отделение на болницата в Добрич. Останалите са оставени за лечение в дома. През август 2008 г. отново възниква епидемичен взрив в приюта. Обхванати са 12 деца на възраст от 4 до 22 години, които са заболели в периода 8-15 август.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини