Биг Брадър остави Цонев в ареста. Вестниците в понеделник

„Стандарт": България посрещна Спасителя Христос

Хиляди българи изпълниха храмовете и площадите в цялата страна за Възкресение Христово. В София пасхалното богослужение бе в "Свети Александър Невски", като то бе водено от Негово Светейшество патриарх Максим. Благодатният огън беше внесен в храма с литийно шествие, след като по-рано българска делегация го донесе от Йерусалим. Президентът Георги Първанов и съпругата му Зорка присъстваха на службата. "Христос воскресе! Този е първият поздрав, повтарян през вековете, който ангел Господен казал на жените мироносци, когато те в ранното утро на Възкресението Христово отишли на гроба Исусов, но го намерили празен", каза патриархът.
Хиляди се бяха събрали и пред катедралния храм "Свето успение Богородично" във Варна. Точно в 21 ч миналата вечер свещеният огън от Божи гроб пристигна на летището в морската столица. Той бе посрещнат от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, който отслужи литургия. Много хора носеха хляб и яйца, които осветиха. Там бе и кметът на Варна Кирил Йорданов.

„Труд": Здравният министър бил определен

"Вече е ясно кой ще бъде здравен министър, но ще съобщя името му на първото заседание на кабинета", съобщи вчера в Севлиево премиерът Бойко Борисов.
Все още не се знае дали това е шефът на русенската болница д-р Минчо Вичев, който бе посочен от правителствени източници за поста. "Никой не ми се е обаждал с подобна оферта. Затова нито съм приемал, нито съм отказвал", каза вчера той пред "Труд".
В празничните дни се завъртя още едно име - това на д-р Димитър Димитров, директор на университетската болница "Св. Анна" (бивша Окръжна) в София. Той е и председател на Асоциацията наработодателите в здравеопазването. Д-р Димитров от години не допуска болницата му да направи и лев просрочен дълг, затова е бил обсъждан за овакантеното кресло, казаха запознати. "Кой ви каза, че са ме спрягали?", засмя се изненадан вчера д-р Димитров. "Дежурни заподозрени" са още шефът на ВМА ген. Стоян Тонев и д-р Нели Нешева - главен секретар на МЗ.

„Стандарт": Биг Брадър остави Цонев в ареста

Биг Брадър остави екс военния министър Николай Цонев в ареста. Камери пред домовете и офисите им са следили непрекъснато както него, така и бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов и съдията от СГС Петър Сантиров. Телефоните им са били подслушвани от 16 март. Тогава следователят Петьо Петров подава сигнал, че му е предложен подкуп. От него се искало да "смачка" делото срещу Николай Цонев. "Стандарт" научи, че тримата са били следени и от цивилни полицаи. За да не се провали акцията, магистрат от Бургаския окръжен съд разрешил подслушването и следеното. Заради отказа на съдиите в София пък техният колега от Русе Десислав Любомиров гледа вчерашната мярка. Той отсече, че тримата остават зад решетките.

„24 Часа": Спихнаха хард прокурор

Зам. градският прокурор на София Роман Василев се извини в събота по БНТ за репликите в скандалния клип на МВР с ареста на бившия министър Николай Цонев. В четвъртък той бе задържан за подкуп във Военна болница, а Василев бе записан да му казва: "Тъй като сте абсолютен престъпник, долу на земята."
Обвинителят заяви още, че очаква да бъде наказан и ще си направи отвод по делото за подкупа. Срещу него тече проверка на инспектората на Върховната касационна прокуратура.
Вчера след многочасово заседание софийският градски съдия Десислав Любомиров остави в ареста Цонев, съдията Петър Сантиров и бившия съветник в Министерството на финансите Тенчо Попов. Тримата са обвинени, че са предложили и дали подкуп на следователя Петьо Петров, за да провали разследване срещу Николай Цонев.

„Труд": Бойко Борисов: Пратете Юзеирови в забвение!

Премиерът Бойко Борисов призова вчера от Севлиево медиите да пратят в забвение братята Али и Юзеир Юзеирови, които неуспешно опитват да регистрират партия ОТОМАН.
"Те на вас разчитат, за да им се чуе името. Службите са направили, каквото трябва. Аз, например, не се интересувам от тях. Не ги правете известни, защото не заслужават - те обиждат държавата, нас, съседите ни в Турция", каза пред журналисти Борисов. И добави: "Никой няма да ги знае, ако не са медиите. Така че преценете дали изобщо да излъчите този материал. Аз не бих го излъчил".
Според премиера идеята на Юзеирови за смяна на имената на градовете с турски трябва да се възприема като първоаприлска шега.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини