Николай Цонев, съдия Сантиров и Тенчо Попов остават в ареста

Софийски градски съд остави в ареста бившия министър на отбраната Николай Цонев, съдия Петър Сантиров и бившия служител на финансовото министерство Тенчо Попов, предаде КРОСС.

Мотивите за решението на съда са, че че могат да извършат друго престъпление или да укрият доказателства.

СГС прие, че има обосновано предположение за извършено престъпление, опасност да се извърши друго престъпление, както и опасност да се укрият доказателства от страна на задържаните в четвъртък бивш военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и бившия служител на финансовото министерство Тенчо Попов. Това съобщи пред журналисти адвокатът на Цонев Васил Василев след заседанието. Василев посочи, че делото ще се обжалва на 8 април от 10 часа пред Апелативен съд. Според него в основата на делото са СРС-та, които са носени от следователя Петров, подал сигнала за опита за подкуп.

Тримата са обвинени в предлагането на подкуп на следовател от Националната следствена служба, който е водил досъдебно производство срещу бившия военен министър за търг за информационна система за Министерството на отбраната. Цонев е обвинен като извършител на деянието, а останалите двама като съучастници.

Защитникът на Цонев Васил Василев каза, че бившият военен министър никога не се е срещал със следователя Петров. Съдия Сантиров е заявил пред съда, че следователят Петров настоятелно молил за срещи.

Произнасянето на съда стана при закрити врата.

Източник: cross-bg.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини